Paradisul Fructelor

Complexitate
redusa
Paradisul Fructelor

Ingrediente

  • 6 oua din care vom face un piscot
  • (la piscot din 6 oua mai avem nevoie de 6 linguri zahar
  • 6 ling faina
  • 1 praf de copt /dar se poate lua un blat gata facut)
  • gem de capsuni
  • 1 kg branza dulce
  • 200 gr zahar praf
  • 1 lamaie
  • 2 plic zahar vanilat
  • 1 plic gelatina
  • 1 plic intaritor frisca
  • 400 ml frisca
  • Deasupra:
  • 1 plic budinca capsuni
  • 750 ml suc Fanta (sa fie de culoare rosie)
  • capsuni
  • ananas
  • mandarine din compot

Mod de preparare

Pregatim piscotul in felul urmator: Batem spuma 6 albusuri, cele 6 galbenusuri le frecam spuma cu 6 linguri zahar. Adaugam galbenusurile frecate, treptat la albusul batut spuma, adaugam si cele 6 linguri de faina si praful de copt amestecand cu grija si il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il dam la cuptor. Dupa ce a copt il scoatem si il lasam la racit(eu in compozitia blatului am adaugat cateva picaturi de colorant rosu ).

Deasupra blatului vine preparata urmatoarea compozitie din branza : Branza se freaca bine cu 200 gr zahar praf, coaja razuita de la lamaie, 2 plicuri zahar vanilat. Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa rece apoi pe baie de aburi se incalzeste pana se dizolva si se adauga la branza. 400 ml frisca se bate spuma, se adauga la el un praf intaritor de frisca si apoi se adauga la compozitia de branza, amestecandu-se treptat.

Blatul se unge cu un strat de gem de capsuni, deasupra punem compozitia de branza pregatita ca mai sus iar deasupra asezam fructele stoarse din compot(putem pune orice fructe dorim ).

Peste fructe se pune gelatina preparata in felul urmator : Am dizolvat 1 plic praf de budinca de capsuni in 750 ml suc Fanta (poate sa fie si alt fel de suc, important este sa fie rosu) si l-am pus la fiert pana s-a ingrosat. Asa cald l-am turnat deasupra fructelor si apoi am dat totul la rece. (aceasta gelatina se poate inlocui cu 2 plicuri de gelatina colorata dizolvata in 500 ml suc de fructe).

Se poate servi cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Tocanita de Ciuperci (Reteta Video)
Bucataras.RO

Tocanita de Ciuperci (Reteta Video)

Tocanita de ciuperci este un preparat extrem de gustos dar plin de proteine, minerale si vitamine. Se pregateste usor si...

Tocanita de Ciuperci (Reteta Video)
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola