Reţetă de preparare a papanaşilor cu smântână și dulceață de vișine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Reţetă de preparare a papanaşilor cu smântână și dulceață de vișine

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor cu smântână și dulceață de vișine
  • 250 grame branza vaci
  • 2 oua
  • 1 lingura pesmet
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja de lamaie
  • un strop de esenta de vanilie
  • faina
  • ulei pentru prajit
  • smantana si dulceata pentru servit (de visine )

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor cu smântână și dulceață de vișine
Luam un vas, punem branza, ouale, pesmetul, sarea, zaharul pudra , coaja de lamaie, esenta si omogenizam. Amestecam lingurita de praf de copt cu 1-2 linguri de faina si incorporati in compozitia de branza. Mai adaugati faina, insa nu prea mult, cu cat compozitia va fi mai moale si mai lipicioasa, papanasii vor fi mai pufosi. Impartiti compozitia in 4 bucati egale. Se lucreaza cu mainile pline de faina, mai ales daca ati lasat compozitia moale. Din aceste bucati se rupe cate o bucatica mica, care va fi varful papanasului. Apoi se fac papanasii, facand bucatile rontunde si cu gaura in mijloc. Se pun papanasii in ulei incins, sa fie suficient pentru a-i acoperi macar pana la jumatate. Se lasa sa se rumeneasca frumos, apoi se intorc. Se scot pe servetele de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei.Se aseaza pe farfuria de servit, si in mijlocul papanasilor se pune gemul, deasupra se pune 1 lingura de smantana, apoi varful si peste din nou dulceata. Eu am folosit dulceata de visine .
Se servesc calzi, cu smantana rece si dulceata!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia