Reţetă de preparare a papanaşilor cu smântână și dulceață de vișine
Luam un vas, punem branza, ouale, pesmetul, sarea, zaharul pudra , coaja de lamaie, esenta si omogenizam. Amestecam lingurita de praf de copt cu 1-2 linguri de faina si incorporati in compozitia de branza. Mai adaugati faina, insa nu prea mult, cu cat compozitia va fi mai moale si mai lipicioasa, papanasii vor fi mai pufosi. Impartiti compozitia in 4 bucati egale. Se lucreaza cu mainile pline de faina, mai ales daca ati lasat compozitia moale. Din aceste bucati se rupe cate o bucatica mica, care va fi varful papanasului. Apoi se fac papanasii, facand bucatile rontunde si cu gaura in mijloc. Se pun papanasii in ulei incins, sa fie suficient pentru a-i acoperi macar pana la jumatate. Se lasa sa se rumeneasca frumos, apoi se intorc. Se scot pe servetele de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei.Se aseaza pe farfuria de servit, si in mijlocul papanasilor se pune gemul, deasupra se pune 1 lingura de smantana, apoi varful si peste din nou dulceata. Eu am folosit dulceata de visine .
Se servesc calzi, cu smantana rece si dulceata!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaAm vazut la Merisor astfel de gogosi si, pentru ca salcamii ma imbiau cu parfumul lor, am zis sa incerc si eu sa fac aceste...
Desert gogosi cu flori de salcamMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii