Reţetă de preparare a papanaşilor cu smântână și dulceață de vișine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Reţetă de preparare a papanaşilor cu smântână și dulceață de vișine

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor cu smântână și dulceață de vișine
  • 250 grame branza vaci
  • 2 oua
  • 1 lingura pesmet
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja de lamaie
  • un strop de esenta de vanilie
  • faina
  • ulei pentru prajit
  • smantana si dulceata pentru servit (de visine )

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor cu smântână și dulceață de vișine
Luam un vas, punem branza, ouale, pesmetul, sarea, zaharul pudra , coaja de lamaie, esenta si omogenizam. Amestecam lingurita de praf de copt cu 1-2 linguri de faina si incorporati in compozitia de branza. Mai adaugati faina, insa nu prea mult, cu cat compozitia va fi mai moale si mai lipicioasa, papanasii vor fi mai pufosi. Impartiti compozitia in 4 bucati egale. Se lucreaza cu mainile pline de faina, mai ales daca ati lasat compozitia moale. Din aceste bucati se rupe cate o bucatica mica, care va fi varful papanasului. Apoi se fac papanasii, facand bucatile rontunde si cu gaura in mijloc. Se pun papanasii in ulei incins, sa fie suficient pentru a-i acoperi macar pana la jumatate. Se lasa sa se rumeneasca frumos, apoi se intorc. Se scot pe servetele de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei.Se aseaza pe farfuria de servit, si in mijlocul papanasilor se pune gemul, deasupra se pune 1 lingura de smantana, apoi varful si peste din nou dulceata. Eu am folosit dulceata de visine .
Se servesc calzi, cu smantana rece si dulceata!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Braduti dulci
3
Dulciuri

Braduti dulci

Braduti dulci
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Crumble cu fructe de padure si merdenchi (fara zahar)
Bucataras.RO

Crumble cu fructe de padure si merdenchi (fara zahar)

Merdenchi este o peltea de must alb, fiarta pana se leaga ca un sirop gros. Eu am folosit si la la alta reteta si sunt pur si...

Crumble cu fructe de padure si merdenchi (fara zahar)
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post