Reţetă de preparare a papanaşilor cu smântână și dulceață de vișine

Postat pe: 15-11-2015
(0)

Ingrediente

Reţetă de preparare a papanaşilor cu smântână și dulceață de vișine
250 grame branza vaci
2 oua
1 lingura pesmet
un praf de sare
2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
1 lingurita praf de copt
coaja de lamaie
un strop de esenta de vanilie
faina
ulei pentru prajit
smantana si dulceata pentru servit (de visine )

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min

Reţetă de preparare a papanaşilor cu smântână și dulceață de vișine
Luam un vas, punem branza, ouale, pesmetul, sarea, zaharul pudra , coaja de lamaie, esenta si omogenizam. Amestecam lingurita de praf de copt cu 1-2 linguri de faina si incorporati in compozitia de branza. Mai adaugati faina, insa nu prea mult, cu cat compozitia va fi mai moale si mai lipicioasa, papanasii vor fi mai pufosi. Impartiti compozitia in 4 bucati egale. Se lucreaza cu mainile pline de faina, mai ales daca ati lasat compozitia moale. Din aceste bucati se rupe cate o bucatica mica, care va fi varful papanasului. Apoi se fac papanasii, facand bucatile rontunde si cu gaura in mijloc. Se pun papanasii in ulei incins, sa fie suficient pentru a-i acoperi macar pana la jumatate. Se lasa sa se rumeneasca frumos, apoi se intorc. Se scot pe servetele de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei.Se aseaza pe farfuria de servit, si in mijlocul papanasilor se pune gemul, deasupra se pune 1 lingura de smantana, apoi varful si peste din nou dulceata. Eu am folosit dulceata de visine .
Se servesc calzi, cu smantana rece si dulceata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Reţetă de preparare a papanaşilor cu smântână și dulceață de vișine" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Reţetă de preparare a papanaşilor cu smântână și ...