Papanasi moldovenesti

Portii
8
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
75 minute
Complexitate
redusa
Papanasi moldovenesti

Ingrediente

  • 250g branza de vaci
  • 4linguri faina
  • 1ou
  • 2linguri cu gris
  • 2linguri zahar
  • un praf de sare
  • un varf de cutit bicarbonat
  • arome preferate
  • ulei pentru prajit
  • smantana si dulceata pentru servit

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina,gris,sare,zahar,arome,oul,branza si bicarbonat iar dupa ce totul este omogenizat,se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa sa se odihneasca 10-15min.
Dupa acest timp,se imparte aluatul in doua,o bucata mai mare si una mai mica
Se ruleaza bucata de aluat mai mare cu o grosime de aproximativ 4cm,se taie bucati egale apoi fiecate bucata se aplatizeaza usor in palme infainate,se face o gaura in mijloc apoi se pun la prajit in mult ulei incins
Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti,se scot pe o farfurie cu prosop de hartie si se lasa deoparte
Restul de aluat se ruleaza dar cu o dimensiune mai mica,la fel se imparte in bucati egale,se fac mici sfere si de asemenea se prajesc si ele apoi se scot pe hartie de bucatarie
Se pun papanasii pe platou,deasupra se adauga smantana,in gaura se pune cate o sfera apoi dulceata preferata dar cea mai indicata e dulceata de visine.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Parteneri
Tort "Old fashion"
Bucataras.RO

Tort "Old fashion"

E un tort simplu de preparat, si special cu aceasta "banda" de ciocolata de jur imprejur!

Tort "Old fashion"
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat