Reţetă de preparare a papanaşilor
Intr-un castron se pun toate ingredientele, se amesteca si se lasa in frigider 30 minute.
Pe o planseta se formeaza papanasii astfel: se unge mana cu ulei si de ia o cantitate din compozitie(de marimea unui ou), se pune pe planseta unsa si ea cu ulei si se formeaza un cerc cu diametrul de 10-12 cm si grosimea de 0. 5 cm. Cu un pahar mic se face o gaura in mijloc.
Papanasii astfel formati se pun intr-o cratita cu ulei fierbinte si se coc pe rand (focul trebuie sa fie mediu)
Se coc si bilutele ce s-au decupat.
Palanasii se servesc astfel: se pune dulceata de afine (sau o alta dulceata din fructe de padure de preferat) peste papanas, se pune biluta decupata in mijlocul lui iar deasupra se adauga smantana subtire
Dragii mei, ce ziceti de niste bomboane Raffaello facute in casa? Nu stiu voi, dar eu sunt mare amatoare de nuca de cocos....
Bomboane Raffaello (reteta video)Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii