Ingrediente
● Reţetă de preparare a papanaşilor cu Brânză de Vaci |
● pentru 4 portii: |
● 400g branza de vaci (bine scursa) |
● 4 oua |
● 200g faina |
● 4 plicuri de zahar vanilat |
● 1/2 pachet praf de copt |
● 500 ml ulei |
● 100gr dulceata |
● 200gr smantana |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
01h
Reţetă de preparare a papanaşilor cu Brânză de Vaci
Se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un castron se amesteca branza, galbenusurile zaharul vanilat si praful de copt. Se formeaza un aluat peste care se pune faina si se framanta pana se poate modela. Pentru fiecare portie se socotesc cate doua bucati. Din fiecare bucata se mai taie o bucatica de marimea unei masline mai mari. Din cea mare se formeaza un cilindru iar din bucata mica o biluta. Bucatile modelate se pun in uleiul incins.
Dupa ce s-au rumenit se scot pe farfurie, cilindtii se aseaza vertical si se umplu cu dulceata, se pune biluta si se toarna smantana. Se orneaza cu lichid de dulceata
Papanasii se servesc ferbinti pe o farfurie cu furculita si cutit
Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
Comentarii
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany