Reţetă de preparare a papanaşilor din Mămăligă

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor din Mamaligă
  • faina de malai-aprox 1/4 kg
  • stafide (optional) -aprox 50 g
  • zahar (obtional)
  • pesmeti-aprox 1/4 kg
  • ulei (prefer de masline)
  • sare
  • apa-de 3 x cantitatea malaiului

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor din Mamaligă

Daca ai posibilitatea de a gati cu 2 surse de caldura deodata, timpul de preparare se reduce la aproximativ jumatate de ora:

-intr-o cratita (prefer de teflon ca sa nu folosesc uleiul la prajit) se rumenesc pesmetii (imi place cu mai mult pesmeti), iar paralel se fierbe mamaliga de consistenta mai tare cu sarea adaugata in apa de fierbere (sub capac pentru a nu stropi in jur) timp de aprox. 20 min. Se amesteca din cand in cand ambele (pesmetul si mamaliga).

Dupa ce se inchide sursa de caldura, se adauga ulei la pesmetul rumenit, amestecand bine pana cuprinde toata cantitatea de pesmet, iar in mamaliga fierbinte se adauga (optional) aprox 50 g stafide si se amesteca bine.

Cand s-au mai racit, se ia cu o lingura umezita (sau lingurita-in functie de cat de mici/mari vrei sa fie papanaaul) din mamaliga si se tavaleste in pesmeti apoi se aseaza, rand pe rand, intr-un vas de servire.

Daca ramane pesmet dupa toti papanasii deja tavaliti, se poate presara peste tot continutul din vasul de servire, optional se mai presara zahar (prefer cel brun) dupa gustul fiecaruia.
Atentie!!! Nu acoperiti cu capac pentru a nu se inmuia pesmetii!!!
Se servesc calde sau reci, ca aperitiv sau desert sau chiar ca o masa de pranz, fiind foarte satioasa.
Va doresc pofta buna ... si reusite in toate incercarile de inceput!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)