Reţetă de preparare a papanaşilor din Mamaligă
Daca ai posibilitatea de a gati cu 2 surse de caldura deodata, timpul de preparare se reduce la aproximativ jumatate de ora:
-intr-o cratita (prefer de teflon ca sa nu folosesc uleiul la prajit) se rumenesc pesmetii (imi place cu mai mult pesmeti), iar paralel se fierbe mamaliga de consistenta mai tare cu sarea adaugata in apa de fierbere (sub capac pentru a nu stropi in jur) timp de aprox. 20 min. Se amesteca din cand in cand ambele (pesmetul si mamaliga).
Dupa ce se inchide sursa de caldura, se adauga ulei la pesmetul rumenit, amestecand bine pana cuprinde toata cantitatea de pesmet, iar in mamaliga fierbinte se adauga (optional) aprox 50 g stafide si se amesteca bine.
Cand s-au mai racit, se ia cu o lingura umezita (sau lingurita-in functie de cat de mici/mari vrei sa fie papanaaul) din mamaliga si se tavaleste in pesmeti apoi se aseaza, rand pe rand, intr-un vas de servire.
Daca ramane pesmet dupa toti papanasii deja tavaliti, se poate presara peste tot continutul din vasul de servire, optional se mai presara zahar (prefer cel brun) dupa gustul fiecaruia.
Atentie!!! Nu acoperiti cu capac pentru a nu se inmuia pesmetii!!!
Se servesc calde sau reci, ca aperitiv sau desert sau chiar ca o masa de pranz, fiind foarte satioasa.
Va doresc pofta buna ... si reusite in toate incercarile de inceput!!!
O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaCei mai rapizi și mai gustoși covrigi sunt cei cu aluat fără dospire și fără multă frământare. Îi poți...
Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii