Reţetă de preparare a papanaşilor din Mămăligă

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor din Mamaligă
  • faina de malai-aprox 1/4 kg
  • stafide (optional) -aprox 50 g
  • zahar (obtional)
  • pesmeti-aprox 1/4 kg
  • ulei (prefer de masline)
  • sare
  • apa-de 3 x cantitatea malaiului

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor din Mamaligă

Daca ai posibilitatea de a gati cu 2 surse de caldura deodata, timpul de preparare se reduce la aproximativ jumatate de ora:

-intr-o cratita (prefer de teflon ca sa nu folosesc uleiul la prajit) se rumenesc pesmetii (imi place cu mai mult pesmeti), iar paralel se fierbe mamaliga de consistenta mai tare cu sarea adaugata in apa de fierbere (sub capac pentru a nu stropi in jur) timp de aprox. 20 min. Se amesteca din cand in cand ambele (pesmetul si mamaliga).

Dupa ce se inchide sursa de caldura, se adauga ulei la pesmetul rumenit, amestecand bine pana cuprinde toata cantitatea de pesmet, iar in mamaliga fierbinte se adauga (optional) aprox 50 g stafide si se amesteca bine.

Cand s-au mai racit, se ia cu o lingura umezita (sau lingurita-in functie de cat de mici/mari vrei sa fie papanaaul) din mamaliga si se tavaleste in pesmeti apoi se aseaza, rand pe rand, intr-un vas de servire.

Daca ramane pesmet dupa toti papanasii deja tavaliti, se poate presara peste tot continutul din vasul de servire, optional se mai presara zahar (prefer cel brun) dupa gustul fiecaruia.
Atentie!!! Nu acoperiti cu capac pentru a nu se inmuia pesmetii!!!
Se servesc calde sau reci, ca aperitiv sau desert sau chiar ca o masa de pranz, fiind foarte satioasa.
Va doresc pofta buna ... si reusite in toate incercarile de inceput!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie