Reţetă de preparare a papanaşilor din Mamaligă
Daca ai posibilitatea de a gati cu 2 surse de caldura deodata, timpul de preparare se reduce la aproximativ jumatate de ora:
-intr-o cratita (prefer de teflon ca sa nu folosesc uleiul la prajit) se rumenesc pesmetii (imi place cu mai mult pesmeti), iar paralel se fierbe mamaliga de consistenta mai tare cu sarea adaugata in apa de fierbere (sub capac pentru a nu stropi in jur) timp de aprox. 20 min. Se amesteca din cand in cand ambele (pesmetul si mamaliga).
Dupa ce se inchide sursa de caldura, se adauga ulei la pesmetul rumenit, amestecand bine pana cuprinde toata cantitatea de pesmet, iar in mamaliga fierbinte se adauga (optional) aprox 50 g stafide si se amesteca bine.
Cand s-au mai racit, se ia cu o lingura umezita (sau lingurita-in functie de cat de mici/mari vrei sa fie papanaaul) din mamaliga si se tavaleste in pesmeti apoi se aseaza, rand pe rand, intr-un vas de servire.
Daca ramane pesmet dupa toti papanasii deja tavaliti, se poate presara peste tot continutul din vasul de servire, optional se mai presara zahar (prefer cel brun) dupa gustul fiecaruia.
Atentie!!! Nu acoperiti cu capac pentru a nu se inmuia pesmetii!!!
Se servesc calde sau reci, ca aperitiv sau desert sau chiar ca o masa de pranz, fiind foarte satioasa.
Va doresc pofta buna ... si reusite in toate incercarile de inceput!!!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii