Punem in mixer , murele si laptele acru, le lasam sa se faca suc. Trecem tot printr-o sita si apasam cu lingura sa se scurga bine. Ce ramane in sita aruncam.
Intr-un bol mic punem 1/4 apa si presuram deasupra gelatina , o lasam 1 minut sa se unfle. Intre timp punem pe foc zaharul cu frisca lichida si amestecam pana se dizolva zaharul ( frisca nu trebuie sa fiarba). Adaugam si gelatina si amestecam pana se dizolva si ea.
Intr-o tigaie mica punem marmelada din capsuni cu o lingura de apa si dam pe foc sa fiarba 1 minut, pana se leaga. Strecuram.
Amestecam pireul de mure cu marmelada si cu amestecul din frisca cu gelatina si il trecem iar prin sita.
Impartim amestecul in 6 pahare (ca la crem-caramele), dam la frigider cateva ore sau mai bine lasam o noapte intreaga.
pentru sos:
fierbem apa , zaharul si lichiorul pana devine un sirop (cam 12-15 min). Adaugam sucul de lamaie si murele(nu mai trebuie sa fie pe foc).
Servim pannakottele in farfuriute si punem si putin sos.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii