Pannakotta cu mure

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

pentru 6 portii
pentru pannakotta :
3 ceasti cu mure,
1, 1/4 ceasca cu lapte acru,
2, 3/4 lingurite gelatina(praf),
1/4 ceasca si 1 lingura cu apa,
1, 1/2 ceasca frisca lichida,
2/3 ceasca zahar,
pentru sos: 2 cesti mure,
1/2 ceasca apa,
1/2 lichior creme de cassis,
2 linguri zahar,
1, 1/2 linguri suc de lamaie
2 linguri pline cu marmelada capsuni

Mod de preparare

Punem in mixer , murele si laptele acru, le lasam sa se faca suc. Trecem tot printr-o sita si apasam cu lingura sa se scurga bine. Ce ramane in sita aruncam.
Intr-un bol mic punem 1/4 apa si presuram deasupra gelatina , o lasam 1 minut sa se unfle. Intre timp punem pe foc zaharul cu frisca lichida si amestecam pana se dizolva zaharul ( frisca nu trebuie sa fiarba). Adaugam si gelatina si amestecam pana se dizolva si ea.
Intr-o tigaie mica punem marmelada din capsuni cu o lingura de apa si dam pe foc sa fiarba 1 minut, pana se leaga. Strecuram.
Amestecam pireul de mure cu marmelada si cu amestecul din frisca cu gelatina si il trecem iar prin sita.
Impartim amestecul in 6 pahare (ca la crem-caramele), dam la frigider cateva ore sau mai bine lasam o noapte intreaga.
pentru sos:
fierbem apa , zaharul si lichiorul pana devine un sirop (cam 12-15 min). Adaugam sucul de lamaie si murele(nu mai trebuie sa fie pe foc).

Servim pannakottele in farfuriute si punem si putin sos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pannakotta cu mure" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pannakotta cu mure