Gelatina in foi se pune la inmuiat intr-o farfurie adica cu putina apa rece cam 2-3 minute pina se umfla.
Laptele se incalzeste intr-o craticiora la foc mic pina devine cald, dar sa nu fie fierbinte.
Smintina se pune la incalzit intr-o alta craticioara impreuna cu zaharul si se amesteca bine pina se dizolva zaharul, cam 5 minute.
Se scoate gelatina si se stoarce putin in maini dupa care se pune in craticioara cu laptele cald si se amesteca pina se topeste. Dupa ce s-a topit bine gelatina se amesteca cele doua compozitii (laptele cu smintina) si se adauga lingura de esenta de vanilie. Se mai amesteca putin dupa care se toarna in forma (formele) in care vreti.
Mie mi-au iesit 5 castronase destul de incapatoare.
Puteti face si jumatate din cantitati si atunci puneti doar 1 lingurita de esenta de vanilie.
Se baga la frigider pina a doua zi.
Am gustat-o azi la prinz si a iesit f. buna, pufoasa si catifelata si este dulce atit cit trebuie. Puteti pune panna cotta in alte forme, gen colac, forma de trandafir, etc.
pofta buna!
Se poate servi cu sos de capsuni, kiwi, pere, ciocolata sau caramel.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDescopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...
Gogosi umpluteDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii