Gelatina in foi se pune la inmuiat intr-o farfurie adica cu putina apa rece cam 2-3 minute pina se umfla.
Laptele se incalzeste intr-o craticiora la foc mic pina devine cald, dar sa nu fie fierbinte.
Smintina se pune la incalzit intr-o alta craticioara impreuna cu zaharul si se amesteca bine pina se dizolva zaharul, cam 5 minute.
Se scoate gelatina si se stoarce putin in maini dupa care se pune in craticioara cu laptele cald si se amesteca pina se topeste. Dupa ce s-a topit bine gelatina se amesteca cele doua compozitii (laptele cu smintina) si se adauga lingura de esenta de vanilie. Se mai amesteca putin dupa care se toarna in forma (formele) in care vreti.
Mie mi-au iesit 5 castronase destul de incapatoare.
Puteti face si jumatate din cantitati si atunci puneti doar 1 lingurita de esenta de vanilie.
Se baga la frigider pina a doua zi.
Am gustat-o azi la prinz si a iesit f. buna, pufoasa si catifelata si este dulce atit cit trebuie. Puteti pune panna cotta in alte forme, gen colac, forma de trandafir, etc.
pofta buna!
Se poate servi cu sos de capsuni, kiwi, pere, ciocolata sau caramel.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii