Gelatina in foi se pune la inmuiat intr-o farfurie adica cu putina apa rece cam 2-3 minute pina se umfla.
Laptele se incalzeste intr-o craticiora la foc mic pina devine cald, dar sa nu fie fierbinte.
Smintina se pune la incalzit intr-o alta craticioara impreuna cu zaharul si se amesteca bine pina se dizolva zaharul, cam 5 minute.
Se scoate gelatina si se stoarce putin in maini dupa care se pune in craticioara cu laptele cald si se amesteca pina se topeste. Dupa ce s-a topit bine gelatina se amesteca cele doua compozitii (laptele cu smintina) si se adauga lingura de esenta de vanilie. Se mai amesteca putin dupa care se toarna in forma (formele) in care vreti.
Mie mi-au iesit 5 castronase destul de incapatoare.
Puteti face si jumatate din cantitati si atunci puneti doar 1 lingurita de esenta de vanilie.
Se baga la frigider pina a doua zi.
Am gustat-o azi la prinz si a iesit f. buna, pufoasa si catifelata si este dulce atit cit trebuie. Puteti pune panna cotta in alte forme, gen colac, forma de trandafir, etc.
pofta buna!
Se poate servi cu sos de capsuni, kiwi, pere, ciocolata sau caramel.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii