Ingrediente
● Pentru pandispan: |
● 6 oua |
● 6 linguri zahar |
● 6 linguri faina |
● unt pentru tava |
● Pentru crema: |
● 2 galbenusuri |
● 1 lingura cacao |
● 250 g frisca (Hulala) |
● Pentru decor: |
● 3 linguri cacao |
● 250 g frisca simpla |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min
Pandispan:
Bateti ouale intregi cu zaharul pana se transforma in crema si-si tripleaza volumul. Cel mai bine folositi mixerul, iar consistenta la care trebuie sa ajungeti este cea de la albusurile batute spuma tare. Eu am folosit 6 oua intregi si 2 albuse de la crema.
Adaugati faina cernuta, amestecati putin, doar pana la omogenizare si turnati apoi intr-o tava mai ingusta (circa 30x35 cm), cu pereti mai inalti, pe care ati tapetat-o cu hartie de copt si ati uns-o cu putin unt.
Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, aproximativ 30-40 min sau pana ce pandispanul este copt. Lasati sa se raceasca in tava scoasa din cuptor si apoi, taiati in trei parti, pe orizontala.
Crema:
Frecati galbenusurile cu cacaua cernuta si apoi, amestecati usor cu frisca batuta, tare.
Ca sa va fie mai usor adaugati la galbenusuri si cacao putina frisca (2-3 linguri) si subtiati amestecul prin omogenizare, apoi turnati in vasul cu frisca batuta tare si mai mixati de cateva ori, pana la incorporare.
Montare:
Fiecare dintre cele 3 foi de pandispan se presara intai cu cacaua cernuta si apoi, 2 foi se umplu cu crema de frisca.
Peste a 3-a foaie, dupa ce ati presarat cacaua, ornati cu frisca simpla, batuta si presarati-o si pe aceasta, cu cacao.
Se poate servi imediat.
Eu nu am mai avut timpul necesar, de aceea am imbracat ultima foaie cu frisca simpla batuta si am presarat putina ciocolata rasa.
Un dulce rapid, care te scoate din impas in orice situatie, gata de servit in 70 min.
Dar acest lucru nu este singurul argument pentru care vi-l recomand, ci pentru faptul ca este un desert usor, foarte bun, care ti se topeste in gura, cu un gust aparte - amestec de arome de cacao, frisca, care in combinatie, a rezultat o crema nemaipomenit de fina si pandispan deosebit de pufos.
Este unul din putinele deserturi pregatite de mine, atat de usor si rapid, cu putine ingrediente si nemaipomenit de bun.
Vi-l recomand cu toata sinceritatea si nu sovaiti in a-l pregati!
O sa va cucereasca de la prima inghititura!
Va veti bucura de aprecierile celor dragi pentru care l-ati facut! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pandispan cu Crema de Frisca" nu uita sa ii faci un review.
Bateti ouale intregi cu zaharul pana se transforma in crema si-si tripleaza volumul. Cel mai bine folositi mixerul, iar consistenta la care trebuie sa ajungeti este cea de la albusurile batute spuma tare. Eu am folosit 6 oua intregi si 2 albuse de la crema.
Adaugati faina cernuta, amestecati putin, doar pana la omogenizare si turnati apoi intr-o tava mai ingusta (circa 30x35 cm), cu pereti mai inalti, pe care ati tapetat-o cu hartie de copt si ati uns-o cu putin unt.
Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, aproximativ 30-40 min sau pana ce pandispanul este copt. Lasati sa se raceasca in tava scoasa din cuptor si apoi, taiati in trei parti, pe orizontala.
Crema:
Frecati galbenusurile cu cacaua cernuta si apoi, amestecati usor cu frisca batuta, tare.
Ca sa va fie mai usor adaugati la galbenusuri si cacao putina frisca (2-3 linguri) si subtiati amestecul prin omogenizare, apoi turnati in vasul cu frisca batuta tare si mai mixati de cateva ori, pana la incorporare.
Montare:
Fiecare dintre cele 3 foi de pandispan se presara intai cu cacaua cernuta si apoi, 2 foi se umplu cu crema de frisca.
Peste a 3-a foaie, dupa ce ati presarat cacaua, ornati cu frisca simpla, batuta si presarati-o si pe aceasta, cu cacao.
Se poate servi imediat.
Eu nu am mai avut timpul necesar, de aceea am imbracat ultima foaie cu frisca simpla batuta si am presarat putina ciocolata rasa.
Un dulce rapid, care te scoate din impas in orice situatie, gata de servit in 70 min.
Dar acest lucru nu este singurul argument pentru care vi-l recomand, ci pentru faptul ca este un desert usor, foarte bun, care ti se topeste in gura, cu un gust aparte - amestec de arome de cacao, frisca, care in combinatie, a rezultat o crema nemaipomenit de fina si pandispan deosebit de pufos.
Este unul din putinele deserturi pregatite de mine, atat de usor si rapid, cu putine ingrediente si nemaipomenit de bun.
Vi-l recomand cu toata sinceritatea si nu sovaiti in a-l pregati!
O sa va cucereasca de la prima inghititura!
Va veti bucura de aprecierile celor dragi pentru care l-ati facut! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pandispan cu Crema de Frisca" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 150 lei
1049.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
lucia_bp
• 12.03.2010 16:06:56
Jasmine08, ai facut alegerea unui desert deosebit de bun !
Abia astept impresiile tale si ale sotului !
jasmine08
• 12.03.2010 05:11:45
am sa o incerc deoarece sotului meu nu i iplac prajiturile facute cu crema de unt...sunt sigura ca io va place...ms de reteta
galateea
• 11.04.2009 12:36:53
Am notat si aceasta reteta ,care mi se pare interesanta .Arata bine si dupa ceea ce contine ,n-are absolut nici un motiv sa nu fie gustoasaaaa.
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 15.03.2012 14:29:18
Din pacate, tocmai l-am facut, vroiam sa ma duc dupa masa la un bebe cu mancare si..nu mi-a iesit deloc bun, pe cat arata.. L-am batut f mult cu mixerul, am pus si putin praf de copt, si am copt in 2 tavi de chec, ca sa-l pot taia mai bine, dar si asa a crecut nu foarte mare si e lipicios blatul. Nici mie nu imi plac praj.f dulci, dar asta chiar nu are nici un gust, crema de frisca cu cacao...ouale oricum nu se simt..nu stiu...mai trebuie ceva, lipseste ceva ca sa fie cat de cat bun..Mi-e si rusine sa ma duc cu el asa..trebuie sa fac altceva...mi-am pierdut timpull..