Pandispan cu Crema de Frisca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pandispan cu Crema de Frisca

Ingrediente

  • Pentru pandispan:
  • -6 oua
  • -6 linguri zahar
  • -6 linguri faina
  • -unt pentru tava
  • Pentru crema:
  • -2 galbenusuri
  • -1 lingura cacao
  • -250 g frisca (Hulala)
  • Pentru decor:
  • -3 linguri cacao
  • -250 g frisca simpla

Mod de preparare

Pandispan:

Bateti ouale intregi cu zaharul pana se transforma in crema si-si tripleaza volumul. Cel mai bine folositi mixerul, iar consistenta la care trebuie sa ajungeti este cea de la albusurile batute spuma tare. Eu am folosit 6 oua intregi si 2 albuse de la crema.

Adaugati faina cernuta, amestecati putin, doar pana la omogenizare si turnati apoi intr-o tava mai ingusta (circa 30x35 cm), cu pereti mai inalti, pe care ati tapetat-o cu hartie de copt si ati uns-o cu putin unt.

Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, aproximativ 30-40 min sau pana ce pandispanul este copt. Lasati sa se raceasca in tava scoasa din cuptor si apoi, taiati in trei parti, pe orizontala.

Crema:
Frecati galbenusurile cu cacaua cernuta si apoi, amestecati usor cu frisca batuta, tare.

Ca sa va fie mai usor adaugati la galbenusuri si cacao putina frisca (2-3 linguri) si subtiati amestecul prin omogenizare, apoi turnati in vasul cu frisca batuta tare si mai mixati de cateva ori, pana la incorporare.

Montare:
Fiecare dintre cele 3 foi de pandispan se presara intai cu cacaua cernuta si apoi, 2 foi se umplu cu crema de frisca.
Peste a 3-a foaie, dupa ce ati presarat cacaua, ornati cu frisca simpla, batuta si presarati-o si pe aceasta, cu cacao.

Se poate servi imediat.

Eu nu am mai avut timpul necesar, de aceea am imbracat ultima foaie cu frisca simpla batuta si am presarat putina ciocolata rasa.

Un dulce rapid, care te scoate din impas in orice situatie, gata de servit in 70 min.
Dar acest lucru nu este singurul argument pentru care vi-l recomand, ci pentru faptul ca este un desert usor, foarte bun, care ti se topeste in gura, cu un gust aparte - amestec de arome de cacao, frisca, care in combinatie, a rezultat o crema nemaipomenit de fina si pandispan deosebit de pufos.
Este unul din putinele deserturi pregatite de mine, atat de usor si rapid, cu putine ingrediente si nemaipomenit de bun.
Vi-l recomand cu toata sinceritatea si nu sovaiti in a-l pregati!
O sa va cucereasca de la prima inghititura!
Va veti bucura de aprecierile celor dragi pentru care l-ati facut!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Felii de paine aromate
Bucataras.RO

Felii de paine aromate

Initial framantasem un aluat pentu o paine la cuptor insa, in timp ce dospea aluatul mi-am amintit ca vazusem pe undeva acest...

Felii de paine aromate
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!