Pancove

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

600 gr faina
360 ml lapte
30 gr drojdie proaspata
1 lingura mare zahar
3 galbenusuri ( in reteta se cere 2 galbenusuri dar eu am pus 3 )
30 ml esenta rom
coaja de la 1 lamaie
2 plic zahar vanilat
2 praf sare
50 gr unt (rama)
ulei ptr prajit
zahar pudra ptr ornat

Mod de preparare

Incalzim 360 ml lapte cat sa fie bine caldut, punem in el sarea, zaharul si dizolvam si drojdia. In faina din vas facem o gaura in care turnam laptele incare am dizolvat dorjdia, amestecam cu un pic de faina pana obtinem un fel de maia si lasam sa dospeasca.

Cand a dospit, adaugam cele 3 galbenusuri de ou, zaharul vanilat 2 plicuri, coaja de la lamaie, esenta de rom si 50 gr rama. Framantam totul bine pana aluatul face besici. Se pudreaza cu un pic de faina si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Cand a dospit il rasturnam pe o planseta data cu faina si cu mana il intindem la grosimea degetului. Se decupeaza cu un pahar si la fiecare pancova facem cu degetul o adancitura in mijloc. Acoperim si lasam asa inca 30 minute la dospit. Intre timp punem intr-un vas ulei din abundenta la incins.

Cand uleiul e fierbinte asezam pancovele in el in asa fel incat partea in care am facut adancitura cu degetul sa fie asezata in ulei. Se acopera vasul cu un capac pana se coc pe o parte, apoi se intorc si se coc descoperite.

Se scot pe servetel sa se absoarba uleiul se asaeza pe o farfurie si se pudreaza cu zahar praf vanilat, sau se pot servi cu fineti sau cu dulceata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pancove" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

sens
•  01.01.2011 20:08:27

Imi pare rau sa va spun dar pancovele au o reteta diferita. Astea sunt gogosi.
Pancovele se fac cu smantana si fara drojdie. Se adauga doar putin bicarbonat ca sa se faca pufoase la prajeala. In rest totul e la fel.
Pancovele sunt o versiune mai rapida de gatit avand in vedere ca nu e nevoie de dospeala compozitiei.

Si apropo.. razalitura de coaja de portocala si esenta de rom la gogosi? Astea sunt doar adaugiri inutile pentyru a coafa o reteta care este foarte buna si fara adaugiri orientale. Mai lipsesc stafidele si ar fi totul complet.
Am observat aceasta tendinta la mai toate prajiturile din retetele populare romanesti. Coaja de lamaie si esenta de rom au devenit universal valabile.

Li se spune gresit Pancove acestor gogosi. Cautati csorogefank si vedeti diferenta.

Iertati-mi critica dar eu sunt un bucatar adept al retetelor originale romanesti neatinse de influenta mediteraneana sau mai nou, chinezeasca.
Pofta buna!

Leila
•  07.11.2010 20:21:43

Buna alinus_s ! Sunt din Bihor :) si la noi li se mai spune pancove , dar in final nu conteaza denumirea :)) conteaza ca sunt pe placul celor dragi pentru care le gatim acesti gogosi ori pancove ;)

Pupice de la Oradea ....

alinus_s
•  05.11.2010 23:27:32

Nu stiu din ce regiune esti tu dar la noi in oltenia astea se numesc gogosi.Reteta e buna eu le fac de mult.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pancove