Pancove

Complexitate
redusa
Pancove

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 360 ml lapte
  • 30 gr drojdie proaspata
  • 1 lingura mare zahar
  • 3 galbenusuri ( in reteta se cere 2 galbenusuri dar eu am pus 3 )
  • 30 ml esenta rom
  • coaja de la 1 lamaie
  • 2 plic zahar vanilat
  • 2 praf sare
  • 50 gr unt (rama)
  • ulei ptr prajit
  • zahar pudra ptr ornat

Mod de preparare

Incalzim 360 ml lapte cat sa fie bine caldut, punem in el sarea, zaharul si dizolvam si drojdia. In faina din vas facem o gaura in care turnam laptele incare am dizolvat dorjdia, amestecam cu un pic de faina pana obtinem un fel de maia si lasam sa dospeasca.

Cand a dospit, adaugam cele 3 galbenusuri de ou, zaharul vanilat 2 plicuri, coaja de la lamaie, esenta de rom si 50 gr rama. Framantam totul bine pana aluatul face besici. Se pudreaza cu un pic de faina si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Cand a dospit il rasturnam pe o planseta data cu faina si cu mana il intindem la grosimea degetului. Se decupeaza cu un pahar si la fiecare pancova facem cu degetul o adancitura in mijloc. Acoperim si lasam asa inca 30 minute la dospit. Intre timp punem intr-un vas ulei din abundenta la incins.

Cand uleiul e fierbinte asezam pancovele in el in asa fel incat partea in care am facut adancitura cu degetul sa fie asezata in ulei. Se acopera vasul cu un capac pana se coc pe o parte, apoi se intorc si se coc descoperite.

Se scot pe servetel sa se absoarba uleiul se asaeza pe o farfurie si se pudreaza cu zahar praf vanilat, sau se pot servi cu fineti sau cu dulceata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.