- Se amesteca intr-un bol toate ingredientele solide: faina proaspat cernuta, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, nucsoara, zaharul si sarea.
- Se mixeaza intr-un bol piureul de carofi dulci, laptele de cocos, albusurile si esenta de vanilie pana compozitia devine omogena.
- Cand compozitia este omogena se adauga treptat amestecul format din ingredientele solide. Se mixeaza pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Se adauga nucile pecan maruntite si se mixeaza amestecul cateva secunde la viteza mica.
- Se incalzeste foarte bine o tigaie antiaderenta in care s-au adaugat in prealabil 1-2 picaturi cu ulei (eu sterg suprafata tigaii cu un servetel absorbant din hartie pentru ca uleiul sa ajunga pe intreaga suprafata). Se coc clatitele pe ambele parti la foc moderat.
- Se incalzeste putin siropul de artar la foc mic. Se adauga bourbonul si se amesteca.
- Siropul format se adauga la suprafata clatitelor inainte de servire.
Cantitatile ingredientelor mentionate sunt necesare pentru 14 bucati.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii