Paine cu Stafide

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Paine cu Stafide

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 30 g drojdie
  • 150 ml apa calduta
  • 1/5 lingurita sare
  • 3 linguri zahar
  • 200 g stafide
  • putina scortisoara pudra

Mod de preparare

Se dizolva drojdia cu zaharul, se cerne faina intr-un vas si se adauga apa, drojdia+zaharul si sarea.
Se lasa la dospit pana cand se dubleaza volumul aluatului.

Cand e dospit aluatul, se intinde pe o suprafata presarata cu faina pana cand are 1 cm grosime. Se presara stafidele si scortisoara pe toata suprafata si apoi se ruleaza. Capetele se unesc. Intr-o forma rotunda unsa cu ulei se aseaza colacul/inelul de paine.

Se pune in cuptor la 200 g celsius si se lasa 20 minute, apoi se micsoreaza temperatura la 180 de grade. Inca 40 minute se mai lasa in cuptor.
E minunata cu lapte/iaurt/smantana/branza de vaci/kefir/lapte batut/ +++ ceai/cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa