Intr-un vas frecam spuma 375 gr margarina Rama, 375 gr zahar pudra, 6 galbenusuri de ou apoi adaugam 1 praf de copt si 700 gr faina. Eu am folosit zahar pudra aromat cu vanilie. Obtinem un aluat din care vom forma bilute (bilutele le formati de ce dimensiune doriti fiecare).
Mie mi-au iesit din cantitatile de mai sus 48 bilute. Din albusul ramas luam o parte si il batem un pic cu furculita cat sa se desprinda. Nuca de cocos il punem pe o farfurie intinsa.
Bilutele le dam prin albusul de ou, apoi le tavalim prin cocos (se pot tavali si prin nuca macinata sau migdale macinate), le asezam in tava in care am pus folie de aluminiu sau hartie de copt si la fiecare biluta facem cu degetul o gaura in mijloc (cam pana la mijlocul bilutei).
Tava o punem in cuptorul preincalzit si coacem prajiturelele la foc mic timp de 20-25 minute.
Se scot din cuptor si in mijloc unde a fost facuta adancitura punem dulceata dupa preferinta fiecaruia.
Pe a doua zi sunt mult mai bune decat in prima zi.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaCu o cana de ceai dimineata sau cu o cana de cafea, aceste miniprajiturele sunt cel mai bun mic dejun pentru mine. Iar faptul...
Muffins cu visineMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii