Intr-un vas frecam spuma 375 gr margarina Rama, 375 gr zahar pudra, 6 galbenusuri de ou apoi adaugam 1 praf de copt si 700 gr faina. Eu am folosit zahar pudra aromat cu vanilie. Obtinem un aluat din care vom forma bilute (bilutele le formati de ce dimensiune doriti fiecare).
Mie mi-au iesit din cantitatile de mai sus 48 bilute. Din albusul ramas luam o parte si il batem un pic cu furculita cat sa se desprinda. Nuca de cocos il punem pe o farfurie intinsa.
Bilutele le dam prin albusul de ou, apoi le tavalim prin cocos (se pot tavali si prin nuca macinata sau migdale macinate), le asezam in tava in care am pus folie de aluminiu sau hartie de copt si la fiecare biluta facem cu degetul o gaura in mijloc (cam pana la mijlocul bilutei).
Tava o punem in cuptorul preincalzit si coacem prajiturelele la foc mic timp de 20-25 minute.
Se scot din cuptor si in mijloc unde a fost facuta adancitura punem dulceata dupa preferinta fiecaruia.
Pe a doua zi sunt mult mai bune decat in prima zi.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii