Nuci umplute cu crema de vanilie

Postat pe: 01-01-2016
(0)

Ingrediente

Pentru coji:
2 oua
13 linguri de ulei
13 linguri de lapte
100 g zahar
1 lingura esenta de vanilie
1 plic de amoniu pentru prajituri
500 g faina alba
un praf de sare
Pentru crema:
500 g lapte
5 galbenusuri
100 g zahar
2-3 linguri de amidon
1 pastaie de vanilie

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa.Se adauga treptat uleiul, laptele, amoniul stins si vanilia.
Se incorporeaza faina lingura cu lingura pana se obtine un aluat care nu se lipeste de peretii vasului sau de maini.Se lasa aluatul sa se odihneasca cam 30 de min.
Se fac bilute mici de coca,se incinge bine forma si se pun bilutele foarte repede pentru ca aluatul se coace instant.
Se coc la foc mic circa 1 min si jumatate.Crema de vanilie este destul de simpla:se amesteca galbenusuri cu zaharul,amidonul si vanilia si se toarna intr-o cratita peste lapte.Se fierbe pana se ingroasa.
Se umplu nucile cu crema, se lipesc cate doua si apoi de pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Nuci umplute cu crema de vanilie" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
oua

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Nuci umplute cu crema de vanilie