Pentru ambele compozitii, in doua vase diferite se amesteca prafurile:
I. faina, zahar, cacao, praf de copt, sare, nuci macinate; II. faina, zahar, sare, praf de copt, nuci macinate
I. Prafurile se amesteca cu untul si daca nevoie cu putin lapte, apa, se malaxeaza bine si se pune deoparte
II. Prafurile se amesteca cu untul dupa care se adauga uleiul. Aluatul se imparte in 3. O parte lasa natur iar celelalte doua se coloreaza cu culorile alese. Se malaxeaza bine.
Aluaturile se aseaza intinse pe putina faina unul peste altul, se ruleaza si se pune 15 min. la congelator.
Se preincalzeste cuptorul la 160A° C. Dupa cele 15 minute la congelator aluatul se taie in rondele si se aseaza pe o tava unsa si fainata sau cu hartie. Se coc 10-15 min, se lasa sa se raceasca in tava.
Serviti alaturi de o cafea.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaTocănița de hribi cu legume este o explozie de arome și texturi, perfectă pentru a încânta papilele gustative chiar și...
Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de postCrumble, acest desert ultra rapid, la care depui minim de efort si il savurezi cu mare pofta. In cazul de fata, am combinat...
Crumble cu rubarba si zmeura, reteta fara zaharReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuni
Comentarii