Se freaca oul cu zaharul si cacao. Cand s-au omogenizat bine se adauga uleiul, cate putin. Se adauga laptele (turnam cate putin si amestecam continuu), apoi adaugam dulceata, faina si bicarbonatul! Nucile pisate se adauga in compozitie la sfarsit! se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina si se da la cuptor la foc mediu timp de 40min!
Cand e gata se lasa prajitura sa se raceasca! glazura 1 cana de zahar, 125gr unt, 30ml lapte, esenta de rom se pune zaharul cu untul pe foc pana se topeste, apoi se adauga laptele si se lasa un pic la fiert pana se topeste tot zaharul.
Cand se ia de pe foc se adauga asenta de rom! Se toarna peste blatul racit si se presara deasupra nuca de cocos! eu am facut si un sirop de zahar ars cu care am insiropat blatul inainte de a pune glazura si nuca de cocos.
Daca optati si pentru siropul de zahar ars, lasati prajitura la rece cateva ore inainte de a o portiona! pofta buna!
Pff, de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe...
Desert Cusma lui GugutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii