Punem la topit intr-o oala din inox ingredientele: untul, laptele, cacaoa, zaharul vanilat. Atunci cand fierbe oprim focul si lasam sa se raceasca amestecul. Intre timp separam ouale de galbenus- mixam albusurile pana se fac spuma. Luam compozitia (rece) punem galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si mixam usor timp de 5 minute. Tapetam tava cu faina, asezam compozitia, add cele 5 lg de nuca macinata deasupra. Introducem in cuptorul preinzalzit la 180 grade timp de 45 min.
Pregatirea glazurei:
Inr-un vas punem 1/2 pahar lapte, 5 lg zahar, 1/2 lg unt, 2 lg cacao, amestecam pana devine omogen apoi luam de pe foc. (aceasta se prepara cu 5 min inainte de a opri cuptorul)
Scoatem tava din cuptor-asezam glazaura pe suprafata ei si add nuca de cocos.
Lasam sa se raceasca (pentru insiropare) - (optional)
Intr-un vas punem 1 esenta rom si 3 lg de zahar- taiem cubulete prajitura si add in acest sirop pe fiecare apoi tavalim prin nuca de cocos.
Pofta buna!
Cu dulceata de visine/ pahar cu lapte
Reteta 450, by Rocsi! Multumesc draga mea! :-* Un aluat atat de fraged incat ti se topeste in gura...foarte bune, MINUNATE as...
Desert cornulete fragedeDulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
Comentarii