Negresa Pufoasa cu Glazura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Negresa Pufoasa cu Glazura

Ingrediente

  • Zahar 250 g
  • Faina de grau 300 g
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 20 lg cacao
  • 30 gr unt
  • 1 lg ulei
  • 1 esenta rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 3 lg nuca de cocos
  • 5 lg de nuca macinata
  • 1/2 pahar cu dulceata de visine

Mod de preparare

Punem la topit intr-o oala din inox ingredientele: untul, laptele, cacaoa, zaharul vanilat. Atunci cand fierbe oprim focul si lasam sa se raceasca amestecul. Intre timp separam ouale de galbenus- mixam albusurile pana se fac spuma. Luam compozitia (rece) punem galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si mixam usor timp de 5 minute. Tapetam tava cu faina, asezam compozitia, add cele 5 lg de nuca macinata deasupra. Introducem in cuptorul preinzalzit la 180 grade timp de 45 min.

Pregatirea glazurei:

Inr-un vas punem 1/2 pahar lapte, 5 lg zahar, 1/2 lg unt, 2 lg cacao, amestecam pana devine omogen apoi luam de pe foc. (aceasta se prepara cu 5 min inainte de a opri cuptorul)

Scoatem tava din cuptor-asezam glazaura pe suprafata ei si add nuca de cocos.

Lasam sa se raceasca (pentru insiropare) - (optional)

Intr-un vas punem 1 esenta rom si 3 lg de zahar- taiem cubulete prajitura si add in acest sirop pe fiecare apoi tavalim prin nuca de cocos.

Pofta buna!
Cu dulceata de visine/ pahar cu lapte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)