Ingrediente
● 5 oua, |
● 1 pachet de unt, |
● 1 pachet de margarina (pachet la 250 gr), |
● 3 pahare zahar, |
● 3 pahare faina, |
● 1/2 pahar de apa, |
● 1 pahar nuca, |
● 1 praf de copt, |
● 5 linguri de cacao, |
● 1 plic zahar vanilat, |
● 1 plic zahar rom (sau esente de rom si vanilie), |
● coaja de la o portocala, |
● nuca de cocos |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Punem intr-un vas zaharul, cacaua, untul si margarina, le omogenizam si le punem pe foc.
Obtinem un sirop mai gros din care oprim o cana, pentru glazurarea prajiturii la final.
Restul compozitiei o lasam la racit. Cand devine calduta adaugam galbenusurile, unul cate unul, faina, praful de copt stins in cateva picaturi de otet sau lamaie, coaja de portocala, zaharul vanilat, albusurile batute spuma si nucile pisate.
Ungem o tava cu ulei si tapetam cu faina si punem compozitia la cuptor, la foc mic. O probam dupa o jumatate de ora cu o scobtoare pentru a vedea daca e gata! Cat e calda turnam glazura peste prajitura si oranam cu nuca de cocos!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Negresa (II)" nu uita sa ii faci un review.
Obtinem un sirop mai gros din care oprim o cana, pentru glazurarea prajiturii la final.
Restul compozitiei o lasam la racit. Cand devine calduta adaugam galbenusurile, unul cate unul, faina, praful de copt stins in cateva picaturi de otet sau lamaie, coaja de portocala, zaharul vanilat, albusurile batute spuma si nucile pisate.
Ungem o tava cu ulei si tapetam cu faina si punem compozitia la cuptor, la foc mic. O probam dupa o jumatate de ora cu o scobtoare pentru a vedea daca e gata! Cat e calda turnam glazura peste prajitura si oranam cu nuca de cocos!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Negresa (II)" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
mirela78
• 20.11.2011 15:24:50
am sa o incerc si eu se vede grozava dar am o nedumerire cat unt sa fie caci margarina stim
yza79
• 01.04.2010 13:49:54
cantitatea de apa se pune in siropul de zahar cu unt si cacao! s-a uitat!
Nally
• 20.03.2009 23:24:24
Untul ii da o finete aluatului aparte... daca poti ii poti pune numai unt e foarte bine! Eu asa am primit reteta de la o matusa de a mea si asa m-am obisnuit sa o fac! Cred ca ii punea asa combinat din economie... nu stiu sigur! :)
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Mancare de praz cu limba si masline
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat
Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
Scoici, surimi si peste in sos de vin
Taci si-nghite
Placinte cu branza sarata
Tarta aperitiv cu rosii, feta si rucola
Mancare de conopida
Cele mai noi discutii de pe forum
-
slabit, slabit si iar slabit
Cure de slabire / Autor: ramonici
-
Scoici, surimi si peste in sos de vin
Usor de gatit / Autor: panacris
-
Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
Retete preferate / Autor: panacris
-
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat
Sanatate - diete si regimuri alimentare / Autor: panacris
-
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Sanatate - diete si regimuri alimentare / Autor: panacris
-
Mancare de praz cu limba si masline
Usor de gatit / Autor: madi_marin
• 25.05.2012 09:03:05
3 pahare?! ce fel de pahare ce gramaj au?