Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Postat pe: 18-11-2016
(0)

Ingrediente

Pentru o tava cu diametrul de 22 cm:
210 gr faina
150 gr zahar
15 gr cacao
15 gr nuca macinata
1 plic praf de copt
un varf cutit de sare
300 ml cafea pregatita
60 ml ulei
1 fiola esenta de rom
Sos caramel:
5 linguri zahar
250 ml apa
2 linguri amidon
In plus:
cateva nuci maruntite

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h
Timp gatire

GĂTIRE

40min
Numar portii

PORȚII

8 portii
Blat:
Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate: faina, zahar, cacao, nuca macinata, praf de copt si sare.
Peste ingredientele uscate, adaugam doar 250 ml cafea (50 ml pastram pentru a insiropa negresa), uleiul si esenta de rom.
Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit, aprox. 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea, apoi o lasam la racit.
Sos de caramel:
Caramelizam zaharul intr-un vas pus la foc mic, apoi turnam doar 200 ml apa rece (aici aveti grija la aburi si sa nu va speriati pentru ca zaharul se va intari instant). In restul de 50 ml de apa, vom dizolva amidonul. Lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste complet. Din acest sirop eu am pus deoparte 50 ml si am amestecat cu cafeaua pastrata (adica tot 50ml). In total vom avea 100 ml sirop.
Peste restul de sirop fierbinte din oala, turnam amidonul dizolvat si amestecam cu un tel pana cand compozitia se leaga. Se lasa la racit.
Punem pe un platou negresa racita si o insiropam cu siropul rece. Deasupra turnam sosul de caramel si nucile maruntite.
O pastram la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post