Incepem cu crema de branza pentru ca se face simplu de tot. Amestecam toate ingredientele pentru crema de branza dupa care o bagam la frigider pana facem blatul.
Pentru blat: Topim ciocolata (am pus doar 200 g) pe bain marie impreuna cu untul. Separat mixam ouale cu zaharul dar nu foarte mult, cam 3-5 minute cat sa se umfle putin. Dupa ce ciocolata s-a topit complet, luam vasul de pe bain marie si adaugam ouale mixate.
Dupa ce am incorporat ouale compozitiei de ciocolata, adaugam faina amestecata cu praful de copt si varful de sare. Punem aluatul intr-o tava tapetata ori cu unt si faina, ori cu unt si hartie de copt. Pe deaupra aluatului adaugam cu lingura din loc in loc crema de branza si apoi cu un cutit amestecam foarte blatul de ciocolata si crema.
Dam la cuptor la 180 grade pentru 30 minute. Nu o lasam mai mult pentru ca va iesi uscata. Chiar daca este umeda usor cand faceti testul cu scobitoarea nu o mai lasati pentru ca se va mai usca in timp ce se raceste. Eu am lasat-o 40 de minute, 30 nu au fost de ajuns.
Dimensiunea tavii: 25x20 cm
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUn preparat raw vegan perfect pentru zilele calduroase de vara in care nu avem chef sa pornim cuptorul. Este un preparat fara...
Rulada raw veganaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii