Negresa cu Branza

Complexitate
redusa
Negresa cu Branza

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 250 g ciocolata amara
  • 250 g unt
  • 150 g faina
  • 350 g zahar
  • 1 lingurita praf copt
  • 1 varf sare
  • Crema branza:
  • 150 g ricotta
  • 100 g mascarpone
  • 1 ou
  • 1 lingura faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare

Incepem cu crema de branza pentru ca se face simplu de tot. Amestecam toate ingredientele pentru crema de branza dupa care o bagam la frigider pana facem blatul.

Pentru blat: Topim ciocolata (am pus doar 200 g) pe bain marie impreuna cu untul. Separat mixam ouale cu zaharul dar nu foarte mult, cam 3-5 minute cat sa se umfle putin. Dupa ce ciocolata s-a topit complet, luam vasul de pe bain marie si adaugam ouale mixate.

Dupa ce am incorporat ouale compozitiei de ciocolata, adaugam faina amestecata cu praful de copt si varful de sare. Punem aluatul intr-o tava tapetata ori cu unt si faina, ori cu unt si hartie de copt. Pe deaupra aluatului adaugam cu lingura din loc in loc crema de branza si apoi cu un cutit amestecam foarte blatul de ciocolata si crema.

Dam la cuptor la 180 grade pentru 30 minute. Nu o lasam mai mult pentru ca va iesi uscata. Chiar daca este umeda usor cand faceti testul cu scobitoarea nu o mai lasati pentru ca se va mai usca in timp ce se raceste. Eu am lasat-o 40 de minute, 30 nu au fost de ajuns.

Dimensiunea tavii: 25x20 cm

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie