Zaharul se pune intr-o oala, iar peste el se pune laptele. Se adauga 1/2 de lingurita de bicarbonat si 1/2 de lingurita de sare. Se amesteca si se lasa la fiert la foc mic pentru cca. 1h. Se amesteca din cand in cand pana incepe sa clocoteasca, apoi se mesteca continuu.
Dupa 1h, laptele trebuie sa aiba o culoarea caramel si sa fie mai grosut.
Apoi, se pun biscuitii maruntiti. Eu i-am rupt in maini, dar daca ii vreti mai fini ii puteti baga la robotul de bucatarie. La sfarsit, se pun alunele macinate. Tot 150g, ca si biscutii maruntiti.
Se amesteca si se mai lasa 2-3 minute pe foc crema, dupa care se poate incepe asamblarea foilor. Asadar, 3 foi de napolitane se taie in jumatate (egal), apoi se pune o foaie pe un platou.
Peste foaie se pun 2 sau 3 linguri de crema cu alune si biscuti. Si se continua pana se consuma atat crema cat si foile. Ultimul rand trebuie sa fie din foi.
Prajitura, se lasa la racit. Rece se poate taia dupa plac.
Dupa mine sunt nemaipomenite.
Pofta buna! : d: d: d
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii