Napolitane cu Alune Macinate, Biscuiti si Dulce de Leche

Postat pe: 04-11-2013
(1)

Ingrediente

150g biscuiti maruntiti
150g alune macinate
3 foi de napolitane
150g zahar
500ml lapte
1/2 lingurita de bicarbonat
1/2 lingurita de sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Zaharul se pune intr-o oala, iar peste el se pune laptele. Se adauga 1/2 de lingurita de bicarbonat si 1/2 de lingurita de sare. Se amesteca si se lasa la fiert la foc mic pentru cca. 1h. Se amesteca din cand in cand pana incepe sa clocoteasca, apoi se mesteca continuu.

Dupa 1h, laptele trebuie sa aiba o culoarea caramel si sa fie mai grosut.

Apoi, se pun biscuitii maruntiti. Eu i-am rupt in maini, dar daca ii vreti mai fini ii puteti baga la robotul de bucatarie. La sfarsit, se pun alunele macinate. Tot 150g, ca si biscutii maruntiti.

Se amesteca si se mai lasa 2-3 minute pe foc crema, dupa care se poate incepe asamblarea foilor. Asadar, 3 foi de napolitane se taie in jumatate (egal), apoi se pune o foaie pe un platou.
Peste foaie se pun 2 sau 3 linguri de crema cu alune si biscuti. Si se continua pana se consuma atat crema cat si foile. Ultimul rand trebuie sa fie din foi.

Prajitura, se lasa la racit. Rece se poate taia dupa plac.

Dupa mine sunt nemaipomenite.

Pofta buna! : d: d: d
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Napolitane cu Alune Macinate, Biscuiti si Dulce de Leche" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

eka_eka
•  09.12.2013 19:44:01

e foarte buna

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Napolitane cu Alune Macinate, Biscuiti si Dulce de Leche