Zaharul se pune intr-o oala, iar peste el se pune laptele. Se adauga 1/2 de lingurita de bicarbonat si 1/2 de lingurita de sare. Se amesteca si se lasa la fiert la foc mic pentru cca. 1h. Se amesteca din cand in cand pana incepe sa clocoteasca, apoi se mesteca continuu.
Dupa 1h, laptele trebuie sa aiba o culoarea caramel si sa fie mai grosut.
Apoi, se pun biscuitii maruntiti. Eu i-am rupt in maini, dar daca ii vreti mai fini ii puteti baga la robotul de bucatarie. La sfarsit, se pun alunele macinate. Tot 150g, ca si biscutii maruntiti.
Se amesteca si se mai lasa 2-3 minute pe foc crema, dupa care se poate incepe asamblarea foilor. Asadar, 3 foi de napolitane se taie in jumatate (egal), apoi se pune o foaie pe un platou.
Peste foaie se pun 2 sau 3 linguri de crema cu alune si biscuti. Si se continua pana se consuma atat crema cat si foile. Ultimul rand trebuie sa fie din foi.
Prajitura, se lasa la racit. Rece se poate taia dupa plac.
Dupa mine sunt nemaipomenite.
Pofta buna! : d: d: d
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaChec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasaPrajitura Napoleon este un desert stratificat, format din foi fragede coapte si crema fina de vanilie. Foile sunt pregatite...
Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilieCu pere de vară parfumate, cu aromă de scorțișoară, dar și de vanilie, e o încântare pentru ale noastre...
Desert prajitura cu pere de toamna si crema de branza cu aroma de vanilieSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii