Se fierbe laptele cu 1/2 din cantitatea de zahar, amestecand mereu. Galbenusurile se amesteca cu restul de zahar, se adauga faina si amidonul si se pun toate in cratita cu laptele; se fierb amestecand mereu pana capata consistenta unei creme.
Se incorporeaza gemul de portocale si se pune crema la rece.
Se scoate aluatul frantuzesc de la congelator si se intind 6 foi. Se coc cate 3 foi subtiri puse una peste alta, fiecare foaie fiind unsa inainte cu margarina; se coc 25-30 minute.
Pe tava se pun primele 3 foi coapte impreuna, se ung cu crema, peste care se pun fructele, se intinde restul de crema, iar deasupra se pun ultimele 3 foi. Se presara cu zahar pudra si se da prajitura la rece.
Se taie in momentul servirii.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii