Se fierbe laptele cu 1/2 din cantitatea de zahar, amestecand mereu. Galbenusurile se amesteca cu restul de zahar, se adauga faina si amidonul si se pun toate in cratita cu laptele; se fierb amestecand mereu pana capata consistenta unei creme.
Se incorporeaza gemul de portocale si se pune crema la rece.
Se scoate aluatul frantuzesc de la congelator si se intind 6 foi. Se coc cate 3 foi subtiri puse una peste alta, fiecare foaie fiind unsa inainte cu margarina; se coc 25-30 minute.
Pe tava se pun primele 3 foi coapte impreuna, se ung cu crema, peste care se pun fructele, se intinde restul de crema, iar deasupra se pun ultimele 3 foi. Se presara cu zahar pudra si se da prajitura la rece.
Se taie in momentul servirii.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii