Taiati rahatul in bucatele si tavaliti-le apoi prin zaharul pudra, astfel incat sa fie acoperite toate fatetele. Dati deoparte.
Cerneti faina impreuna cu praful de copt. Inglobati coaja rasa de portocala.
Separat, mixati ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si zaharul este topit.
Adaugati uleiul in fir subtire si continuati baterea. Spre final, puneti vanilia, iaurtul si omogenizati.
Turnati ingredientele lichide peste cele uscate si amestecati usor, prin rasturnare de jos in sus, numai de cateva ori si doar cat sa se omogenizeze compozitia. Nu bateti si nu amestecati energic pentru a nu favoriza formarea retelei de gluten. Cu cat le amestecati mai putin cu atat muffins vor fi mai pufosi.
Puneti circa 2- 3 linguri din aluatul obtinut, in formele de hartie sau silicon ce captusesc tava de muffins, dar nu mai mult de ¾ din inaltima lor. Decorati fiecare muffins cu cateva bucatele de rahat, diferit colorat.
Coaceti muffins imediat ce ati preg
atit aluatul. Nu uitati sa puneti apa in locasurile goale din tava de muffins inainte de a o introduce in cuptor; in felul acesta muffins se vor coace uniform.
Dati la cuptorul preancalzit, pe raftul din mijloc, pentru circa 15- 25 min, la foc mic sau pana ce sunt coapte si trec testul cu scobitoarea. Nu le lasati prea mult in cuptor pentru ca ele se vor rumeni si usca prea tare.
Scoateti tava din cuptor, lasati sa se racoreasca 5 min, apoi transferati muffins pe un gratar si lasati sa se racoreasca.
Serviti caldute sau reci, simple sau presarate cu zahar pudra.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii