Se topesc pe aburi sau la microunde untul, ciocolata, zaharul si laptele.
Se lasa apoi la racit, apoi se adapug pe rand faina, cacaua, praful de copt si ouale. Se va amesteca pana la obtinerea unei compozitii fara cocoloase.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Compozitia se imparte in 2 parti egale care se coc pe rand, la foc moderat.
Crema de vanilie:
Se pune laptele la fiert.
Intr-un castronel se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devin o spuma albicioasa. Se adauga faina si apoi se toarna compozitia in laptele fierbinte. Se amesteca continuu pe foc moderat pana cand se ingroasa crema. La final se adauga esenta de vanilie. Se lasa la racit. Cand e calduta se mai adauga 50 unt.
Se asambleaza prajitura (punand crema intre cele 2 blaturi) si se lasa la rece.
Se taie apoi dupa bunul plac.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...
BranzoiciMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii