Mud Cake sau Tort cu Multa Ciocolata

Complexitate
redusa
Mud Cake sau Tort cu Multa Ciocolata

Ingrediente

  • 250g ciocolata cu lapte si amara
  • 250g unt
  • 2 lingurite ness
  • 190 ml apa
  • 325 g faina
  • 35 g cacao
  • 1 pref de copt
  • 500 g zahar
  • 4 oua mari
  • 30 ml ulei
  • 1 zahar vanilat
  • 125 ml latticello sau jumatate lapte si jumatate iaurt
  • Glazura:
  • 300 g ciocolata amara
  • lapte
  • 100 ml frisca lichida coicolata alba pt decor optional

Mod de preparare

Preparare: Topim la foc mic ciocolata cu untul, apa si nessul, cand ciocolata este complet topita stingem focul si se lasa la racit. Amestecam intr-un castron ouale, latticello, uleiul si zaharul vanilat. In altul amestecam faina, cacaoa, zaharul si praful de copt.

Adaugam amestecul de faina peste cel de oua si omogenizam dupa care punem ciocolata calduta si amestecam bine. Se tapeteaza cu hartie de copt si unt o forma de tort de 26 cm, hartia trebuie sa fie mai inalta ca forma pt ca tortul creste mult.

Se da la cuptor la 160 grade pt o ora sau depinde de cuptor cel mai sigur testul cu scobitoarea la mine in cuptor a trebuit sa il tin o ora si jumatate. Cand s-a copt se lasa la racit si se pregateste glazura se topeste ciocolata cu frisca lichida pe baie de aburi si daca este groasa se mai pune frisca lichida.

Se imbraca tot tortul se da la rece si se pregateste ciocolata alba topita cu frisca lichida si se orneaza tortul dupa preferinta, e la fel de bun si fara. AceSt tort este ffff bun am asteptat sa il gust inainte sa postez reteta. Am uitat sa scriu ca tortul inainte sa il glasezi se intoarce cu fata in jos pe platou asa este perfect drept.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Pizza cu chorizo
Bucataras.RO

Pizza cu chorizo

A zis cineva pizza? Hop si eu! Mie doar sa imi zica cineva de pizza, ca imediat ma pun pe treaba! Ne place foarte, foarte...

Pizza cu chorizo
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!