Mud Cake sau Tort cu Multa Ciocolata

Complexitate
redusa
Mud Cake sau Tort cu Multa Ciocolata

Ingrediente

  • 250g ciocolata cu lapte si amara
  • 250g unt
  • 2 lingurite ness
  • 190 ml apa
  • 325 g faina
  • 35 g cacao
  • 1 pref de copt
  • 500 g zahar
  • 4 oua mari
  • 30 ml ulei
  • 1 zahar vanilat
  • 125 ml latticello sau jumatate lapte si jumatate iaurt
  • Glazura:
  • 300 g ciocolata amara
  • lapte
  • 100 ml frisca lichida coicolata alba pt decor optional

Mod de preparare

Preparare: Topim la foc mic ciocolata cu untul, apa si nessul, cand ciocolata este complet topita stingem focul si se lasa la racit. Amestecam intr-un castron ouale, latticello, uleiul si zaharul vanilat. In altul amestecam faina, cacaoa, zaharul si praful de copt.

Adaugam amestecul de faina peste cel de oua si omogenizam dupa care punem ciocolata calduta si amestecam bine. Se tapeteaza cu hartie de copt si unt o forma de tort de 26 cm, hartia trebuie sa fie mai inalta ca forma pt ca tortul creste mult.

Se da la cuptor la 160 grade pt o ora sau depinde de cuptor cel mai sigur testul cu scobitoarea la mine in cuptor a trebuit sa il tin o ora si jumatate. Cand s-a copt se lasa la racit si se pregateste glazura se topeste ciocolata cu frisca lichida pe baie de aburi si daca este groasa se mai pune frisca lichida.

Se imbraca tot tortul se da la rece si se pregateste ciocolata alba topita cu frisca lichida si se orneaza tortul dupa preferinta, e la fel de bun si fara. AceSt tort este ffff bun am asteptat sa il gust inainte sa postez reteta. Am uitat sa scriu ca tortul inainte sa il glasezi se intoarce cu fata in jos pe platou asa este perfect drept.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa