Preparare: Topim la foc mic ciocolata cu untul, apa si nessul, cand ciocolata este complet topita stingem focul si se lasa la racit. Amestecam intr-un castron ouale, latticello, uleiul si zaharul vanilat. In altul amestecam faina, cacaoa, zaharul si praful de copt.
Adaugam amestecul de faina peste cel de oua si omogenizam dupa care punem ciocolata calduta si amestecam bine. Se tapeteaza cu hartie de copt si unt o forma de tort de 26 cm, hartia trebuie sa fie mai inalta ca forma pt ca tortul creste mult.
Se da la cuptor la 160 grade pt o ora sau depinde de cuptor cel mai sigur testul cu scobitoarea la mine in cuptor a trebuit sa il tin o ora si jumatate. Cand s-a copt se lasa la racit si se pregateste glazura se topeste ciocolata cu frisca lichida pe baie de aburi si daca este groasa se mai pune frisca lichida.
Se imbraca tot tortul se da la rece si se pregateste ciocolata alba topita cu frisca lichida si se orneaza tortul dupa preferinta, e la fel de bun si fara. AceSt tort este ffff bun am asteptat sa il gust inainte sa postez reteta. Am uitat sa scriu ca tortul inainte sa il glasezi se intoarce cu fata in jos pe platou asa este perfect drept.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii