Mucenici Moldovenesti

Complexitate
redusa
Mucenici Moldovenesti

Ingrediente

  • Aluat
  • 1 kg de faina
  • 3 oua
  • 125 gr zahar
  • 450 ml lapte
  • 2 pliculete drojdie uscata /50 gr drojdie proaspata
  • 50 ml ulei
  • o lingurita sare
  • coaja de la o lamaie
  • 1 esenta de vanilie
  • Pentru sirop:
  • 300 ml apa
  • 150 zahar
  • o esenta de lamiae
  • coaja de la o portocala
  • pentru decor miere de albine si nuca macinata

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu doua linguri de zahar si se adauga putin lapte apoi se adauga cate putina faina amestecand contiuu pana cand devine ca o smantana groasa, se acopera cu folie alimentara si se lasa sa creasca 15 minute, intre timp se pune faina intr-un lighean.

Se amesteca ouale cu zaharul ramas, se incalzesta laptele, sa fie caldut nu fierbinte, peste faina se pune maiaua (drojdia crescuta), ouale batute cu zaharul, sarea, esentele, coaja de lamaie, si se incepe framantarea adaugand cate putin lapte pana se incorporeaza tot laptele, la sfarsit se pune si uleiul, se acopera cu folie alomentara si se lasa la loc cald la dospit circa 1 ora.

Dupa o ora se iau bucati din aluat mari cam cat o minge de tenis e camp se face un sul lung si i se da forma de 8, se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se umpletava cu opturi din aluat se acopera din nou cu folie alimentara si se mai lasa la crescut inca 20-30 minute la loc cald, se ung cu ou batut cu putin lapte si apoi se baga la cuptor deja incalzit, se coc la foc moderat.

Siropul se pune pe foc apa cu zaharul si coaja de portocala si esenta de lamaie se fierbe apoi se lasa la racit, cand mucenicii calduti se ung cu sirop, eu i-am bagat doar cu fata repede in sirop si i-am scos imediat apoi ii ungeti cu miere si presarati nuca macinata

Reteta asta am ochit-o la jamila cuisine careia ii multumesc mult.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu Mere si Iaurt
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Bomboane Raffaello (reteta video)
Bucataras.RO

Bomboane Raffaello (reteta video)

Dragii mei, ce ziceti de niste bomboane Raffaello facute in casa? Nu stiu voi, dar eu sunt mare amatoare de nuca de cocos....

Bomboane Raffaello (reteta video)
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty