Mucenici Moldovenesti

Complexitate
redusa
Mucenici Moldovenesti

Ingrediente

  • Aluat
  • 1 kg de faina
  • 3 oua
  • 125 gr zahar
  • 450 ml lapte
  • 2 pliculete drojdie uscata /50 gr drojdie proaspata
  • 50 ml ulei
  • o lingurita sare
  • coaja de la o lamaie
  • 1 esenta de vanilie
  • Pentru sirop:
  • 300 ml apa
  • 150 zahar
  • o esenta de lamiae
  • coaja de la o portocala
  • pentru decor miere de albine si nuca macinata

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu doua linguri de zahar si se adauga putin lapte apoi se adauga cate putina faina amestecand contiuu pana cand devine ca o smantana groasa, se acopera cu folie alimentara si se lasa sa creasca 15 minute, intre timp se pune faina intr-un lighean.

Se amesteca ouale cu zaharul ramas, se incalzesta laptele, sa fie caldut nu fierbinte, peste faina se pune maiaua (drojdia crescuta), ouale batute cu zaharul, sarea, esentele, coaja de lamaie, si se incepe framantarea adaugand cate putin lapte pana se incorporeaza tot laptele, la sfarsit se pune si uleiul, se acopera cu folie alomentara si se lasa la loc cald la dospit circa 1 ora.

Dupa o ora se iau bucati din aluat mari cam cat o minge de tenis e camp se face un sul lung si i se da forma de 8, se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se umpletava cu opturi din aluat se acopera din nou cu folie alimentara si se mai lasa la crescut inca 20-30 minute la loc cald, se ung cu ou batut cu putin lapte si apoi se baga la cuptor deja incalzit, se coc la foc moderat.

Siropul se pune pe foc apa cu zaharul si coaja de portocala si esenta de lamaie se fierbe apoi se lasa la racit, cand mucenicii calduti se ung cu sirop, eu i-am bagat doar cu fata repede in sirop si i-am scos imediat apoi ii ungeti cu miere si presarati nuca macinata

Reteta asta am ochit-o la jamila cuisine careia ii multumesc mult.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.