Mucenici de Post

Complexitate
redusa
Mucenici de Post

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • o lingurita rasa sare
  • coaja rasa lamaie
  • vanilie
  • 200-250 gr zahar
  • 150 gr margarina
  • 40 gr drojdie proaspata
  • lapte de soia cat absoarbe faina

Mod de preparare

Se pune drojdia cu un pic de zahar si lapte caldut intr-un castronel, se lasa circa 10 minute, apoi am adaugat faina cat sa devina consistenta unei smantani groase, se acopera si se lasa sa dospeasca, apoi se amesteca cu celelalte ingrediente.

Se adauga lapte atat cat trebuie cat sa iasa un aluat nu foarte dur, mai moale, se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, se fac apoi opturi si se mai lasa in tava la crescut la loc cald acoperiti cu un prosopel, se ung cu lapte de soia, se coc la foc moderat, cand sant calzi se ung cu miere si se presara nuca macinata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa