Mousse cu doua feluri de ciocolata

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Mousse cu doua feluri de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru mousse de ciocolata neagra:
  • 350 gr ciocolata neagra de calitate
  • 4 galbenusuri
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 200 ml frisca lichida neindulcita
  • 1 shot de whiskey sau lichior la alegere
  • Pentru mousse de ciocolata alba:
  • 100 gr ciocolata alba
  • 2 linguri smantana
  • 150 ml frisca lichida neindulcita(eu nu am mai avut si am folosit 1 plic praf de frisca Dr Oetker)
  • 120 ml lapte (pentru praful de frisca)

Mod de preparare

Mousse de ciocolata neagra:

Topim ciocolata neagra pe baie de aburi.

Cele 100 de grame de zahar le punem pe foc cu apa atat cat sa acopere zaharul si lasam la fiert pana se formeaza un sirop nu prea gros.

Ouale si galbenusurile le batem impreuna pana devin pufoase si se albesc apoi turnam peste ele siropul de zahar fierbinte cate putin, fara a ne opri din mixat. Punem acest amestec pe baie de aburi(dar fara ca apa sa fiarba) amestecand mereu timp de 5 minute. Batem frisca lichida cu mixerul pana devine pufoasa si o incorporam si pe ea in preparatul anterior. Adaugam alcoolul si amestecam.

Omogenizam amestecul de oua cu ciocolata topita in doua etape, cu ajutorul unei spatule si miscari de jos in sus.

Mousse de ciocolata alba:

Topim ciocolata alba pe baie de aburi si o amestecam cu smantana. Batem frisca pana devine pufoasa, sau in cazul meu praful de frisca cu 120 ml lapte apoi omogenizam trei sferturi din aceasta cu ciocolata topita(mi s-a parut cam multa frisca de aceea am folosit doar 3 sferturi din cantitate).

Punem in castronase folie alimentara apoi un strat de mousse de ciocolata neagra, un strat mai subtire de mousse de ciocolata alba si terminam cu cel de ciocolata neagra. Acoperim si dam la frigider pentru cel putin o ora, apoi rasturnam pe o farfurie si desprindem folia. Pudram cu cacao daca dorim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia