Mousse de ciocolata neagra:
Topim ciocolata neagra pe baie de aburi.
Cele 100 de grame de zahar le punem pe foc cu apa atat cat sa acopere zaharul si lasam la fiert pana se formeaza un sirop nu prea gros.
Ouale si galbenusurile le batem impreuna pana devin pufoase si se albesc apoi turnam peste ele siropul de zahar fierbinte cate putin, fara a ne opri din mixat. Punem acest amestec pe baie de aburi(dar fara ca apa sa fiarba) amestecand mereu timp de 5 minute. Batem frisca lichida cu mixerul pana devine pufoasa si o incorporam si pe ea in preparatul anterior. Adaugam alcoolul si amestecam.
Omogenizam amestecul de oua cu ciocolata topita in doua etape, cu ajutorul unei spatule si miscari de jos in sus.
Mousse de ciocolata alba:
Topim ciocolata alba pe baie de aburi si o amestecam cu smantana. Batem frisca pana devine pufoasa, sau in cazul meu praful de frisca cu 120 ml lapte apoi omogenizam trei sferturi din aceasta cu ciocolata topita(mi s-a parut cam multa frisca de aceea am folosit doar 3 sferturi din cantitate).
Punem in castronase folie alimentara apoi un strat de mousse de ciocolata neagra, un strat mai subtire de mousse de ciocolata alba si terminam cu cel de ciocolata neagra. Acoperim si dam la frigider pentru cel putin o ora, apoi rasturnam pe o farfurie si desprindem folia. Pudram cu cacao daca dorim.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii