Martisoare dulci

Portii
20
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Martisoare dulci

Ingrediente

  • Pentru aluatul de fursecuri:
  • 175 de grame făină de patiserie
  • 100 de grame unt rece
  • 85 de grame zahăr pudră
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 gălbenuș
  • 1 lingura apă
  • Pentru decor:
  • Fondant roșu
  • Fondant negru
  • Decupatoare diverse
  • Snururi mărțișor
  • Pentru lipici:
  • Zahăr pudră
  • Suc de lămâie
  • Apă

Mod de preparare

De ceva vreme cochetez cu patiseria, poate aș posta mult mai multe în acest domeniu, dacă nu ar exista unele persoane care sa-mi preia ideile ca și cum ar fi ale lor, cum s-a mai întâmplat în realitate, inclusiv la capitolul " mâncare" !
Astfel, prefer să le păstrez pentru un viitor blog, mai ales că patiseria e pasiunea mea principală !
Nu e prima dată când pregătesc astfel de mărțișoare dulci, sunt perfecte pentru a putea fi dăruite!
Nu îți trebuie decât puțină imaginație și câteva ingrediente!

Pentru început, mixam toate ingredientele pentru fursecuri, aluatul rezultat îl păstrăm la rece 20 de minute.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius, întindem aluatul și decupam diverse forme pe care le coacem cca. 12 minute.
După ce fursecurile s-au răcit, pregătim lipiciul din ingredientele enunțate, consistenta va fi medie.
Facem gaurele mici în fiecare fursec cu un obiect ascuțit, introducem apoi snurul de mărțișor.
Întindem pe rând fondantul roșu, cel negru , pe care îl combinam cu fondantul roșu, decupam aceleași forme ca și la fursecuri.
Le lipim cu glazura de zahăr pe fiecare fursec.
Spor la treabă!
O primăvară frumoasa vă doresc!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura