Martisoare dulci

Portii
20
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Martisoare dulci

Ingrediente

  • Pentru aluatul de fursecuri:
  • 175 de grame făină de patiserie
  • 100 de grame unt rece
  • 85 de grame zahăr pudră
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 gălbenuș
  • 1 lingura apă
  • Pentru decor:
  • Fondant roșu
  • Fondant negru
  • Decupatoare diverse
  • Snururi mărțișor
  • Pentru lipici:
  • Zahăr pudră
  • Suc de lămâie
  • Apă

Mod de preparare

De ceva vreme cochetez cu patiseria, poate aș posta mult mai multe în acest domeniu, dacă nu ar exista unele persoane care sa-mi preia ideile ca și cum ar fi ale lor, cum s-a mai întâmplat în realitate, inclusiv la capitolul " mâncare" !
Astfel, prefer să le păstrez pentru un viitor blog, mai ales că patiseria e pasiunea mea principală !
Nu e prima dată când pregătesc astfel de mărțișoare dulci, sunt perfecte pentru a putea fi dăruite!
Nu îți trebuie decât puțină imaginație și câteva ingrediente!

Pentru început, mixam toate ingredientele pentru fursecuri, aluatul rezultat îl păstrăm la rece 20 de minute.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius, întindem aluatul și decupam diverse forme pe care le coacem cca. 12 minute.
După ce fursecurile s-au răcit, pregătim lipiciul din ingredientele enunțate, consistenta va fi medie.
Facem gaurele mici în fiecare fursec cu un obiect ascuțit, introducem apoi snurul de mărțișor.
Întindem pe rând fondantul roșu, cel negru , pe care îl combinam cu fondantul roșu, decupam aceleași forme ca și la fursecuri.
Le lipim cu glazura de zahăr pe fiecare fursec.
Spor la treabă!
O primăvară frumoasa vă doresc!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie