Martisoare dulci

Portii
20
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Martisoare dulci

Ingrediente

  • Pentru aluatul de fursecuri:
  • 175 de grame făină de patiserie
  • 100 de grame unt rece
  • 85 de grame zahăr pudră
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 gălbenuș
  • 1 lingura apă
  • Pentru decor:
  • Fondant roșu
  • Fondant negru
  • Decupatoare diverse
  • Snururi mărțișor
  • Pentru lipici:
  • Zahăr pudră
  • Suc de lămâie
  • Apă

Mod de preparare

De ceva vreme cochetez cu patiseria, poate aș posta mult mai multe în acest domeniu, dacă nu ar exista unele persoane care sa-mi preia ideile ca și cum ar fi ale lor, cum s-a mai întâmplat în realitate, inclusiv la capitolul " mâncare" !
Astfel, prefer să le păstrez pentru un viitor blog, mai ales că patiseria e pasiunea mea principală !
Nu e prima dată când pregătesc astfel de mărțișoare dulci, sunt perfecte pentru a putea fi dăruite!
Nu îți trebuie decât puțină imaginație și câteva ingrediente!

Pentru început, mixam toate ingredientele pentru fursecuri, aluatul rezultat îl păstrăm la rece 20 de minute.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius, întindem aluatul și decupam diverse forme pe care le coacem cca. 12 minute.
După ce fursecurile s-au răcit, pregătim lipiciul din ingredientele enunțate, consistenta va fi medie.
Facem gaurele mici în fiecare fursec cu un obiect ascuțit, introducem apoi snurul de mărțișor.
Întindem pe rând fondantul roșu, cel negru , pe care îl combinam cu fondantul roșu, decupam aceleași forme ca și la fursecuri.
Le lipim cu glazura de zahăr pe fiecare fursec.
Spor la treabă!
O primăvară frumoasa vă doresc!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
1
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
2
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
3
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Prajitura cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Parteneri
Banana bread
Bucataras.RO

Banana bread

Banana bread
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti