Martisoare dulci

Postat pe: 25-02-2018
(0)

Ingrediente

Pentru aluatul de fursecuri:
175 de grame făină de patiserie
100 de grame unt rece
85 de grame zahăr pudră
1 linguriță extract de vanilie
1 gălbenuș
1 lingura apă
Pentru decor:
Fondant roșu
Fondant negru
Decupatoare diverse
Snururi mărțișor
Pentru lipici:
Zahăr pudră
Suc de lămâie
Apă

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Timp gatire

GĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

20 portii
De ceva vreme cochetez cu patiseria, poate aș posta mult mai multe în acest domeniu, dacă nu ar exista unele persoane care sa-mi preia ideile ca și cum ar fi ale lor, cum s-a mai întâmplat în realitate, inclusiv la capitolul " mâncare" !
Astfel, prefer să le păstrez pentru un viitor blog, mai ales că patiseria e pasiunea mea principală !
Nu e prima dată când pregătesc astfel de mărțișoare dulci, sunt perfecte pentru a putea fi dăruite!
Nu îți trebuie decât puțină imaginație și câteva ingrediente!

Pentru început, mixam toate ingredientele pentru fursecuri, aluatul rezultat îl păstrăm la rece 20 de minute.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius, întindem aluatul și decupam diverse forme pe care le coacem cca. 12 minute.
După ce fursecurile s-au răcit, pregătim lipiciul din ingredientele enunțate, consistenta va fi medie.
Facem gaurele mici în fiecare fursec cu un obiect ascuțit, introducem apoi snurul de mărțișor.
Întindem pe rând fondantul roșu, cel negru , pe care îl combinam cu fondantul roșu, decupam aceleași forme ca și la fursecuri.
Le lipim cu glazura de zahăr pe fiecare fursec.
Spor la treabă!
O primăvară frumoasa vă doresc!








Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Martisoare dulci" nu uita sa ii faci un review.
Astfel, prefer să le păstrez pentru un viitor blog, mai ales că patiseria e pasiunea mea principală !
Nu e prima dată când pregătesc astfel de mărțișoare dulci, sunt perfecte pentru a putea fi dăruite!
Nu îți trebuie decât puțină imaginație și câteva ingrediente!

Pentru început, mixam toate ingredientele pentru fursecuri, aluatul rezultat îl păstrăm la rece 20 de minute.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius, întindem aluatul și decupam diverse forme pe care le coacem cca. 12 minute.
După ce fursecurile s-au răcit, pregătim lipiciul din ingredientele enunțate, consistenta va fi medie.
Facem gaurele mici în fiecare fursec cu un obiect ascuțit, introducem apoi snurul de mărțișor.
Întindem pe rând fondantul roșu, cel negru , pe care îl combinam cu fondantul roșu, decupam aceleași forme ca și la fursecuri.
Le lipim cu glazura de zahăr pe fiecare fursec.
Spor la treabă!
O primăvară frumoasa vă doresc!








">

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Martisoare dulci