1. ALUATUL:
Ingredientele pentru aluat se amesteca toate, se framanta foarte bine si se lasa deoparte, la loc cald, timp de 1 ora.
Cu ½ ora inainte se incalzeste cuptorul la foc potrivit.
Se ung formele de tarta cu ulei, se tapeteaza cu faina.
Aluatul se intinde in foaie subtire 3 mm, se taie in patrate mai mari, potrivite cat sa imbrace usor forma. Aluatul in exces se taie prasand usor cu degetele marginea formei. Se inteapa tartele cu furculita.
(Se poate face o singura tarta, mai mare. Sau, folosind acelasi aluat se pot face tarte umplute cu gem (care se amesteca in prealabil cu gris si esente, nuca, etc)).
Se dau tartele la congelator 10 minute, astfel nu li se va schimba forma in timpul coacerii.
Dupa cele 10 minute, se scot si se pune in fiecare forma un patratel de folie de aluminiu si cateva boabe de fasole.
Se dau la cuptor, iar dupa 15 minute se scot din cuptor, se ridica usor folia cu boabele si se mai lasa 10-15 minute. Sunt gata cand sunt rumenite foarte putin.
Se rastoarna din forme si se lasa la racit.
2. UMPLUTURA:
Se scurg bine fructele din compot, patrand zeama.
Se prepara budinca conform instructiunilor de pe plic folosind zeama de compot in loc de lapte, adaugandu-se si zaharul vanilinat. Se lasa la racit.
Cand este calduta se pune cate o lingurita in fiecare forma de tarta.
3. TOPPINGUL:
Se taie fructele: piersicile in felii subtiri, ananasul se taie fiecare felie mai fin, kiwi in trinughiuri mici, ciresele in jumatati.
Se aseaza decorativ fructele peste crema.
Se prepara gelatina dupa instructiunile de pe plic si se toarna fierbinte, cu lingura, peste fructe.
Tartele se servesc a doua zi pentru ca aluatul sa aiba timp sa se inmoaie.
Sunt foarte potrivite pentru bufet suedez, pentru petreceri ale copiilor, etc.
Pofta buna!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii