Minitarte cu fructe (de post) - 30 bucati

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

Pentru aluat: 350g faina, 1 pahar cu ulei (100ml), aproximativ un pahar cu apa calda, 1 varf de cutit de drojdie uscata, 1 varf de cutit de sare
Pentru umplutura si topping: 1 plic praf de budinca cu gust de vanilie, 1 plic zahar vanilinat, 1 plic gelatina transparenta (Tort Gelee), 6-7 linguri zahar tos, 1 conserva 800g compot de piersici jumatati, 1 conserva 400g compot de ananas rondele, 1
Altele: 30 forme de tarte mici (5cm diametru), ulei si faina pentru tapetat formele, boabe de fasole si foaie de aluminiu

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
1. ALUATUL:
Ingredientele pentru aluat se amesteca toate, se framanta foarte bine si se lasa deoparte, la loc cald, timp de 1 ora.
Cu ora inainte se incalzeste cuptorul la foc potrivit.
Se ung formele de tarta cu ulei, se tapeteaza cu faina.
Aluatul se intinde in foaie subtire 3 mm, se taie in patrate mai mari, potrivite cat sa imbrace usor forma. Aluatul in exces se taie prasand usor cu degetele marginea formei. Se inteapa tartele cu furculita.
(Se poate face o singura tarta, mai mare. Sau, folosind acelasi aluat se pot face tarte umplute cu gem (care se amesteca in prealabil cu gris si esente, nuca, etc)).
Se dau tartele la congelator 10 minute, astfel nu li se va schimba forma in timpul coacerii.
Dupa cele 10 minute, se scot si se pune in fiecare forma un patratel de folie de aluminiu si cateva boabe de fasole.
Se dau la cuptor, iar dupa 15 minute se scot din cuptor, se ridica usor folia cu boabele si se mai lasa 10-15 minute. Sunt gata cand sunt rumenite foarte putin.
Se rastoarna din forme si se lasa la racit.

2. UMPLUTURA:
Se scurg bine fructele din compot, patrand zeama.
Se prepara budinca conform instructiunilor de pe plic folosind zeama de compot in loc de lapte, adaugandu-se si zaharul vanilinat. Se lasa la racit.
Cand este calduta se pune cate o lingurita in fiecare forma de tarta.

3. TOPPINGUL:
Se taie fructele: piersicile in felii subtiri, ananasul se taie fiecare felie mai fin, kiwi in trinughiuri mici, ciresele in jumatati.
Se aseaza decorativ fructele peste crema.
Se prepara gelatina dupa instructiunile de pe plic si se toarna fierbinte, cu lingura, peste fructe.

Tartele se servesc a doua zi pentru ca aluatul sa aiba timp sa se inmoaie.
Sunt foarte potrivite pentru bufet suedez, pentru petreceri ale copiilor, etc.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Minitarte cu fructe (de post) - 30 bucati" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Leandra
•  19.07.2011 11:32:15

Reteta este excelenta, doar ca gelatina nu este produs de post - provine din oase si cartilaje..... :)

roxy14
•  22.04.2009 00:37:33

super dragute
mi_ar place sa stiu ca o sa le pot face asa...superrr!!
besos

lucia_bp
•  14.11.2008 19:00:58

superbe

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Minitarte cu fructe (de post) - 30 bucati