1. ALUATUL:
Ingredientele pentru aluat se amesteca toate, se framanta foarte bine si se lasa deoparte, la loc cald, timp de 1 ora.
Cu ½ ora inainte se incalzeste cuptorul la foc potrivit.
Se ung formele de tarta cu ulei, se tapeteaza cu faina.
Aluatul se intinde in foaie subtire 3 mm, se taie in patrate mai mari, potrivite cat sa imbrace usor forma. Aluatul in exces se taie prasand usor cu degetele marginea formei. Se inteapa tartele cu furculita.
(Se poate face o singura tarta, mai mare. Sau, folosind acelasi aluat se pot face tarte umplute cu gem (care se amesteca in prealabil cu gris si esente, nuca, etc)).
Se dau tartele la congelator 10 minute, astfel nu li se va schimba forma in timpul coacerii.
Dupa cele 10 minute, se scot si se pune in fiecare forma un patratel de folie de aluminiu si cateva boabe de fasole.
Se dau la cuptor, iar dupa 15 minute se scot din cuptor, se ridica usor folia cu boabele si se mai lasa 10-15 minute. Sunt gata cand sunt rumenite foarte putin.
Se rastoarna din forme si se lasa la racit.
2. UMPLUTURA:
Se scurg bine fructele din compot, patrand zeama.
Se prepara budinca conform instructiunilor de pe plic folosind zeama de compot in loc de lapte, adaugandu-se si zaharul vanilinat. Se lasa la racit.
Cand este calduta se pune cate o lingurita in fiecare forma de tarta.
3. TOPPINGUL:
Se taie fructele: piersicile in felii subtiri, ananasul se taie fiecare felie mai fin, kiwi in trinughiuri mici, ciresele in jumatati.
Se aseaza decorativ fructele peste crema.
Se prepara gelatina dupa instructiunile de pe plic si se toarna fierbinte, cu lingura, peste fructe.
Tartele se servesc a doua zi pentru ca aluatul sa aiba timp sa se inmoaie.
Sunt foarte potrivite pentru bufet suedez, pentru petreceri ale copiilor, etc.
Pofta buna!
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii