Minitarte cu fructe (de post) - 30 bucati

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Minitarte cu fructe (de post) - 30 bucati

Ingrediente

  • Pentru aluat: 350g faina, 1 pahar cu ulei (100ml), aproximativ un pahar cu apa calda, 1 varf de cutit de drojdie uscata, 1 varf de cutit de sare
  • Pentru umplutura si topping: 1 plic praf de budinca cu gust de vanilie, 1 plic zahar vanilinat, 1 plic gelatina transparenta (Tort Gelee), 6-7 linguri zahar tos, 1 conserva 800g compot de piersici jumatati, 1 conserva 400g compot de ananas rondele, 1
  • Altele: 30 forme de tarte mici (5cm diametru), ulei si faina pentru tapetat formele, boabe de fasole si foaie de aluminiu

Mod de preparare

1. ALUATUL:
• Ingredientele pentru aluat se amesteca toate, se framanta foarte bine si se lasa deoparte, la loc cald, timp de 1 ora.
• Cu ½ ora inainte se incalzeste cuptorul la foc potrivit.
• Se ung formele de tarta cu ulei, se tapeteaza cu faina.
• Aluatul se intinde in foaie subtire 3 mm, se taie in patrate mai mari, potrivite cat sa imbrace usor forma. Aluatul in exces se taie prasand usor cu degetele marginea formei. Se inteapa tartele cu furculita.
• (Se poate face o singura tarta, mai mare. Sau, folosind acelasi aluat se pot face tarte umplute cu gem (care se amesteca in prealabil cu gris si esente, nuca, etc)).
• Se dau tartele la congelator 10 minute, astfel nu li se va schimba forma in timpul coacerii.
• Dupa cele 10 minute, se scot si se pune in fiecare forma un patratel de folie de aluminiu si cateva boabe de fasole.
• Se dau la cuptor, iar dupa 15 minute se scot din cuptor, se ridica usor folia cu boabele si se mai lasa 10-15 minute. Sunt gata cand sunt rumenite foarte putin.
• Se rastoarna din forme si se lasa la racit.

2. UMPLUTURA:
• Se scurg bine fructele din compot, patrand zeama.
• Se prepara budinca conform instructiunilor de pe plic folosind zeama de compot in loc de lapte, adaugandu-se si zaharul vanilinat. Se lasa la racit.
• Cand este calduta se pune cate o lingurita in fiecare forma de tarta.

3. TOPPINGUL:
• Se taie fructele: piersicile in felii subtiri, ananasul se taie fiecare felie mai fin, kiwi in trinughiuri mici, ciresele in jumatati.
• Se aseaza decorativ fructele peste crema.
• Se prepara gelatina dupa instructiunile de pe plic si se toarna fierbinte, cu lingura, peste fructe.

Tartele se servesc a doua zi pentru ca aluatul sa aiba timp sa se inmoaie.
Sunt foarte potrivite pentru bufet suedez, pentru petreceri ale copiilor, etc.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Pizza Fara Blat
1
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
4
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval
Bucataras.RO

Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval

Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti