Aluatul se prepara astfel:
Se cerne faina pe planseta;
Se freaca untul cu zaharul, vanilia si bicarbonatul;
Se adauga treptat ouale, coaja de lamaie si portocala;
Se incorporeaza faina;
Se framanta repede pentru a nu se incalzi;
Se lasa la rece pana se intareste;
Intindem in foaie de 1/2 cm, decupam cercuri cu care captusim formele de tarte;
Se dau la cuptor pentru 20 min;
Crema
Un 1/2 din lapte se pune la fiert, iar restul se amesteca cu celelalte ingrediente. Albusul de la un ou se bate cu 75 g zahar si se lasa deoparte. Cand a fiert laptele se toarna peste celelalte ingrediente si se fierb impreuna pana devine ca o mamaliga. Se adauga albusul batut spuma si se incorporeaza
Dupa ce s-au racit tartele se umplu cu crema de vanilie si se decoreaza cu fructe din compot sau proaspete.
Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoaraPrajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoaraUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniIncearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Comentarii