Mini Tarta cu Mere (caise, Piersici, Prune Chiar si din Compot)

Postat pe: 15-03-2014
(0)

Ingrediente

Aluat fraged:
300 gr faina
150 gr unt
70 gr zahar
citeva lingurite de apa rece daca e nevoie
coaja de lamiie rasa
mere
suc de lamiie
apa si zahar
gem de portocale (sau alt gem mai acrisor)
nuci
scortisoara
zahar pudra

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Aluatul se framinta si se inveleste in folie de plastic, apoi il lasam la rece.

Merele se curata de coaja, se taie in doua si se curata de casuta semintelor. Punem apa cu zahar (dupa gust) la fiert si cind clocoteste aruncam in ea merele. Le fierbem numai pe jumatate, ca sa nu se rupa. Le scoatem din sirop si le lasam sa se scurga bine de tot.

Amestecam gemul cu nucile si scortisoara. Umplem fiecare jumatate de mar cu amestecul acesta.

Aluatul il intindem pe hirtie de copt si taiem discuri cu paharul cite jumatati de mar avem. Din restul de aluat framintat din nou intindem o foaie din care taiem cu rotita ondulata fisii late de un deget. Asezam pe fiecare disc cite o jumatate de mar umpluta, cu umplutura catre aluat. Acoperim merele cu 2-3 fisii de aluat.

Coacem ca orice tarta, in cuptorul incalzit dinainte la cca 180 °c pina cind prind usor o culoare aurie.

Lasam sa se raceasca si presaram zahar pudra.
In loc de mere se pot folosi si alte fructe, merg foarte bine fructele din compot dupa ce au fost lasate la scurs foarte bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Mini Tarta cu Mere (caise, Piersici, Prune Chiar si din Compot)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Mini Tarta cu Mere (caise, Piersici, Prune Chiar si din ...