Aluatul se framinta si se inveleste in folie de plastic, apoi il lasam la rece.
Merele se curata de coaja, se taie in doua si se curata de casuta semintelor. Punem apa cu zahar (dupa gust) la fiert si cind clocoteste aruncam in ea merele. Le fierbem numai pe jumatate, ca sa nu se rupa. Le scoatem din sirop si le lasam sa se scurga bine de tot.
Amestecam gemul cu nucile si scortisoara. Umplem fiecare jumatate de mar cu amestecul acesta.
Aluatul il intindem pe hirtie de copt si taiem discuri cu paharul cite jumatati de mar avem. Din restul de aluat framintat din nou intindem o foaie din care taiem cu rotita ondulata fisii late de un deget. Asezam pe fiecare disc cite o jumatate de mar umpluta, cu umplutura catre aluat. Acoperim merele cu 2-3 fisii de aluat.
Coacem ca orice tarta, in cuptorul incalzit dinainte la cca 180 °c pina cind prind usor o culoare aurie.
Lasam sa se raceasca si presaram zahar pudra.
In loc de mere se pot folosi si alte fructe, merg foarte bine fructele din compot dupa ce au fost lasate la scurs foarte bine.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...
BranzoiciMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii