Mini Tarta cu Mere (caise, Piersici, Prune Chiar si din Compot)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mini Tarta cu Mere (caise, Piersici, Prune Chiar si din Compot)

Ingrediente

  • Aluat fraged:
  • 300 gr faina
  • 150 gr unt
  • 70 gr zahar
  • citeva lingurite de apa rece daca e nevoie
  • coaja de lamiie rasa
  • mere
  • suc de lamiie
  • apa si zahar
  • gem de portocale (sau alt gem mai acrisor)
  • nuci
  • scortisoara
  • zahar pudra

Mod de preparare

Aluatul se framinta si se inveleste in folie de plastic, apoi il lasam la rece.

Merele se curata de coaja, se taie in doua si se curata de casuta semintelor. Punem apa cu zahar (dupa gust) la fiert si cind clocoteste aruncam in ea merele. Le fierbem numai pe jumatate, ca sa nu se rupa. Le scoatem din sirop si le lasam sa se scurga bine de tot.

Amestecam gemul cu nucile si scortisoara. Umplem fiecare jumatate de mar cu amestecul acesta.

Aluatul il intindem pe hirtie de copt si taiem discuri cu paharul cite jumatati de mar avem. Din restul de aluat framintat din nou intindem o foaie din care taiem cu rotita ondulata fisii late de un deget. Asezam pe fiecare disc cite o jumatate de mar umpluta, cu umplutura catre aluat. Acoperim merele cu 2-3 fisii de aluat.

Coacem ca orice tarta, in cuptorul incalzit dinainte la cca 180 °c pina cind prind usor o culoare aurie.

Lasam sa se raceasca si presaram zahar pudra.
In loc de mere se pot folosi si alte fructe, merg foarte bine fructele din compot dupa ce au fost lasate la scurs foarte bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Minitarte cu capsuni, crema de lamaie si frisca (reteta nr. 100)
Bucataras.RO

Minitarte cu capsuni, crema de lamaie si frisca (reteta nr. 100)

Sezonul capsunilor este scurt. Aduc o reteta aparent complexa dar deloc dificil de preparat. Aroma capsunilor, combinata cu...

Minitarte cu capsuni, crema de lamaie si frisca (reteta nr. 100)
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola