Mini - Rulouri cu Crema de Nuca

Complexitate
redusa
Mini - Rulouri cu Crema de Nuca

Ingrediente

  • Pentru 20-24 buc
  • Crema:
  • -80 g zahar
  • -1 plic de zahar vanilat
  • -2 oua
  • -100 g unt, taiat bucatele
  • -100 g alune sau nuci, macinate fin (ori migdale, caju, arahide, etc)
  • -100 g ciocolata, rasa
  • -2 foi de napolitana
  • Pentru finisat:
  • -100 g ciocolata menaj
  • -2-3 linguri ulei

Mod de preparare

Crema:
Puneti la bain- marie zaharul, zaharul vanilat, ouale, untul, alunele si fierbeti totul pe aburi timp de 8- 10 min, amestecand continuu sau pana obtineti o compozitie ingrosata.
Dati deoparte, adaugati ciocolata rasa, amestecati energic pana cand ciocolata e complet topita si lasati in asteptare.

Udati 3 prosoape curate de bucatarie, apoi stoarceti-le foarte bine.
Asezati un prosop umed, intins, pe planul de lucru; puneti o foaie de napolitana, acoperiti cu alt prosop umed, iar foaie de napolitana si iar prosop umed.

Lasati foile de napolitane sa se inmoaie (maxim 5- 10 min) pana cand devin maleabile (daca absorb prea multa apa se vor dezintegra; verificati frecvent cat de flexibile au devenit).

Taiati in doua foile de napolitana, pe lungime si ungeti uniform, fiecare bucata cu ¼ din crema.
Rulati-le pe rand sub forma de sul, cat mai strans si dati la rece pentru cel putin 30 min.
Taiati rulourile in bucati de 4-5 cm lungime.

Separat, topiti pe baie de aburi, ciocolata impreuna cu uleiul, amestecand continuu, pana devin omogene.
Inmuiati capetele mini- rulourilor in ciocolata topita si asezati-le pe un gratar sau intr-o tava tapetata cu hartie de copt pana ce ciocolata nu mai curge.

Dati la congelator, pentru 15- 20 min sau puneti in frigider pana se intareste bine glazura.
Puteti sa le pastrati pana la 1 saptamana, in loc racoros, intr-o cutie inchisa cu capac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
3
Dulciuri

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa