Mini rulada cu zmeura

Portii
5
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Mini rulada cu zmeura

Ingrediente

  • Blat:
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 8 g zahar vanilinat
  • 1 lingura ulei
  • 50 g faina
  • Dimensiuni tava: 23x23 cm
  • Crema:
  • 200 g zmeura
  • 50 g zahar
  • 150 ml frisca lichida indulcita
  • In plus:
  • 100 g zmeura

Mod de preparare

Se pregateste blatul.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusul de galbenus.

Albusul se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devine ca o bezea. Se adauga uleiul si galbenusul si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula din silicon.

Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor la 160 de grade Celsius pentru 45 de minute sau pana cand trece de testul scobitorii.

Dupa ce se scoate blatul din cuptor, se pune cu tot cu hartia de copt pe un prosop umed si se ruleaza, lasandu-l sa se raceasca.

Intre timp, se pregateste crema.

Zmeura se amesteca cu zaharul si se fierb pana cand zmeura incepe sa se lipeasca de vas. Se da deoparte si se lasa sa se raceasca.

Se mixeaza frisca.

Se da zmeura prin sita, apoi se amesteca cu frisca.

Se desface blatul din prosop. Se pune peste el o parte din crema si o parte din zmeura proaspata. Se ruleaza si se pune pe un platou.

Se decoreaza rulada cu restul de frisca si de zmeura.

Se pot pune si frunze de roinita pentru decor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
2
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Chisca umpluta cu crupe albe
3
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Savarine cu frisca
4
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Salam de biscuiţi reţetă
5
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Parteneri
Crema de zahar ars cu oua de prepelita
Bucataras.RO

Crema de zahar ars cu oua de prepelita

Crema de zahar ars cu oua de prepelita
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing