Mini Pavlova cu frisca, mascarpone si fructe

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
ridicata
Mini Pavlova cu frisca, mascarpone si fructe

Ingrediente

  • Bezea
  • -6 albusuri
  • -324 gr zahar
  • -1 lingura otet
  • -4 linguri amidon de porumb
  • -praf de sare
  • Crema
  • -200 ml frisca
  • -200 gr mascarpone
  • -zeama de la jumate de lamaie si coaja de la o lamaie netratata
  • -fructe de padure (afine, zmeura ,mure)

Mod de preparare

Ingredientele pentru bezea trebuie sa fie la temperatura camerei .
Bolul si paletele de la mixer trebuie sa fie foarte bine spalate astfel incat sa nu aiba urme de grasime . Eventual inainte de a incepe le putem da cu o felie de lamaie si apoi sterge cu un servetel de hartie.
Pregatim o tava pe care punem hartie de copt.
Cuptorul il pornim ca sa se incalzeasca bine la 130 grade
Cand separam albusurile de galbenus trebuie sa avem grija sa nu ajunga in albus nici un pic de galbenus.
Albusurile se mixeaza cu sarea adaugand usor zaharul.Batem pana cand albusurile capata consistenta si se tin de paleta mixerului iar in castron ramane mot.
Adaugam otetul si amidonul si mixam putin , e suficient pana se incorporeaza.

Luam tava deja pregatita si in colturile hartiei, pe partea care sta pe tava punem cu degetul putina bezea ca sa se lipeasca hartia de copt sa putem aranja bezeaua.
Cu ajutorul unui pos punem rotocoale de bezea astfel incat baza sa fie acoperita iar in partea de sus sa ramana loc,ca si cum ar fi un cuib.
Dam tava la cuptorul incins si coacem la 130 grade timp de 8 minute, si apoi dam cuptorul la 100 grade si mai coacem inca 80-90 minute.
Lasam,obligatoriu, sa se raceasca in cuptor.

Pana cand se raceste pregatim frisca. Eu folosesc frisca Dorna indulcita.Nu am considerat ca mai este nevoie sa adaug zahar, dar daca doriti mai dulce se poate adauga 1-2 linguri de zahar.
Intr-un bol cu pereti inalti am batut frisca foarte bine .
Intr-un alt bol am amestecat mascarpone cu coaja de la lamaie si cu zeama. Cand am avut o compozitie omogena am adaugat jumatate din frisca batuta . Trebuie amestecat repede si nu mult,doar atat cat sa se amestece putin .

Asamblare:
Pe fiecare bezea am pus mascarpone cu lamaie si frisca , apoi frisca si fructe . Am folosit afine de padure, si zmeura .
Se pot folosi orice fel de fructe doriti,dar trebuie tinut cont de faptul ca bezeaua este foarte dulce.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Schneider
1
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Salata olteneasca - Csalamale
2
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune