Mini Pavlova cu frisca, mascarpone si fructe

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
ridicata
Mini Pavlova cu frisca, mascarpone si fructe

Ingrediente

  • Bezea
  • -6 albusuri
  • -324 gr zahar
  • -1 lingura otet
  • -4 linguri amidon de porumb
  • -praf de sare
  • Crema
  • -200 ml frisca
  • -200 gr mascarpone
  • -zeama de la jumate de lamaie si coaja de la o lamaie netratata
  • -fructe de padure (afine, zmeura ,mure)

Mod de preparare

Ingredientele pentru bezea trebuie sa fie la temperatura camerei .
Bolul si paletele de la mixer trebuie sa fie foarte bine spalate astfel incat sa nu aiba urme de grasime . Eventual inainte de a incepe le putem da cu o felie de lamaie si apoi sterge cu un servetel de hartie.
Pregatim o tava pe care punem hartie de copt.
Cuptorul il pornim ca sa se incalzeasca bine la 130 grade
Cand separam albusurile de galbenus trebuie sa avem grija sa nu ajunga in albus nici un pic de galbenus.
Albusurile se mixeaza cu sarea adaugand usor zaharul.Batem pana cand albusurile capata consistenta si se tin de paleta mixerului iar in castron ramane mot.
Adaugam otetul si amidonul si mixam putin , e suficient pana se incorporeaza.

Luam tava deja pregatita si in colturile hartiei, pe partea care sta pe tava punem cu degetul putina bezea ca sa se lipeasca hartia de copt sa putem aranja bezeaua.
Cu ajutorul unui pos punem rotocoale de bezea astfel incat baza sa fie acoperita iar in partea de sus sa ramana loc,ca si cum ar fi un cuib.
Dam tava la cuptorul incins si coacem la 130 grade timp de 8 minute, si apoi dam cuptorul la 100 grade si mai coacem inca 80-90 minute.
Lasam,obligatoriu, sa se raceasca in cuptor.

Pana cand se raceste pregatim frisca. Eu folosesc frisca Dorna indulcita.Nu am considerat ca mai este nevoie sa adaug zahar, dar daca doriti mai dulce se poate adauga 1-2 linguri de zahar.
Intr-un bol cu pereti inalti am batut frisca foarte bine .
Intr-un alt bol am amestecat mascarpone cu coaja de la lamaie si cu zeama. Cand am avut o compozitie omogena am adaugat jumatate din frisca batuta . Trebuie amestecat repede si nu mult,doar atat cat sa se amestece putin .

Asamblare:
Pe fiecare bezea am pus mascarpone cu lamaie si frisca , apoi frisca si fructe . Am folosit afine de padure, si zmeura .
Se pot folosi orice fel de fructe doriti,dar trebuie tinut cont de faptul ca bezeaua este foarte dulce.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Nectar de caise

Nectar de caise

Nectar de caise
Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Dulceaţă de căpșuni reţetă
1
Conserve, muraturi

Dulceaţă de căpșuni reţetă

Dulceaţă de căpșuni reţetă
Briose cu visine (sau orice fruct)
2
Dulciuri

Briose cu visine (sau orice fruct)

Briose cu visine (sau orice fruct)
Cartofi-evantai cu cascaval
3
Garnituri

Cartofi-evantai cu cascaval

Cartofi-evantai cu cascaval
Prajitura cu gem si cacao
4
Dulciuri

Prajitura cu gem si cacao

Prajitura cu gem si cacao
Branzoaicele Bunicii
5
Dulciuri

Branzoaicele Bunicii

Branzoaicele Bunicii
Parteneri
Coltunasi cu cartofi si sos de ciuperci (de post)
Bucataras.RO

Coltunasi cu cartofi si sos de ciuperci (de post)

Coltunasii se pot face cu orice umplutura. Pentru post, am ales varianta cu cartofi. Sper sa va placa!

Coltunasi cu cartofi si sos de ciuperci (de post)
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Culinar.RO

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Tort copii
Gustos.RO

Tort copii

Tort copii