Mini Pavlova cu frisca, mascarpone si fructe

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
ridicata
Mini Pavlova cu frisca, mascarpone si fructe

Ingrediente

  • Bezea
  • -6 albusuri
  • -324 gr zahar
  • -1 lingura otet
  • -4 linguri amidon de porumb
  • -praf de sare
  • Crema
  • -200 ml frisca
  • -200 gr mascarpone
  • -zeama de la jumate de lamaie si coaja de la o lamaie netratata
  • -fructe de padure (afine, zmeura ,mure)

Mod de preparare

Ingredientele pentru bezea trebuie sa fie la temperatura camerei .
Bolul si paletele de la mixer trebuie sa fie foarte bine spalate astfel incat sa nu aiba urme de grasime . Eventual inainte de a incepe le putem da cu o felie de lamaie si apoi sterge cu un servetel de hartie.
Pregatim o tava pe care punem hartie de copt.
Cuptorul il pornim ca sa se incalzeasca bine la 130 grade
Cand separam albusurile de galbenus trebuie sa avem grija sa nu ajunga in albus nici un pic de galbenus.
Albusurile se mixeaza cu sarea adaugand usor zaharul.Batem pana cand albusurile capata consistenta si se tin de paleta mixerului iar in castron ramane mot.
Adaugam otetul si amidonul si mixam putin , e suficient pana se incorporeaza.

Luam tava deja pregatita si in colturile hartiei, pe partea care sta pe tava punem cu degetul putina bezea ca sa se lipeasca hartia de copt sa putem aranja bezeaua.
Cu ajutorul unui pos punem rotocoale de bezea astfel incat baza sa fie acoperita iar in partea de sus sa ramana loc,ca si cum ar fi un cuib.
Dam tava la cuptorul incins si coacem la 130 grade timp de 8 minute, si apoi dam cuptorul la 100 grade si mai coacem inca 80-90 minute.
Lasam,obligatoriu, sa se raceasca in cuptor.

Pana cand se raceste pregatim frisca. Eu folosesc frisca Dorna indulcita.Nu am considerat ca mai este nevoie sa adaug zahar, dar daca doriti mai dulce se poate adauga 1-2 linguri de zahar.
Intr-un bol cu pereti inalti am batut frisca foarte bine .
Intr-un alt bol am amestecat mascarpone cu coaja de la lamaie si cu zeama. Cand am avut o compozitie omogena am adaugat jumatate din frisca batuta . Trebuie amestecat repede si nu mult,doar atat cat sa se amestece putin .

Asamblare:
Pe fiecare bezea am pus mascarpone cu lamaie si frisca , apoi frisca si fructe . Am folosit afine de padure, si zmeura .
Se pot folosi orice fel de fructe doriti,dar trebuie tinut cont de faptul ca bezeaua este foarte dulce.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Pizza Fara Blat
1
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
2
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
5
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Parteneri
Tarta cu fructe de padure
Bucataras.RO

Tarta cu fructe de padure

Daca nu v-am convins inca ce mult ne place combinatia de branza dulce cu fructe ia uitati-va aici.

Tarta cu fructe de padure
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti