Este prima data cand le prepar. Rezultatul: o prajitura crocanta la suprafata, pufoasa si gumata in interior ... un deliciu! De-acum stiu ce-am sa fac cu albusurile ramase:)
Bezea:
Punem albusurile intr-un vas incapator, adaugam un praf de sare si le batem pana obtinem o spuma tare. Adaugam in 5-6 reprize zaharul si mixam bine pana acesta se topeste. Adaugam otetul si la sfarsit amidonul pe care il incorporam usor cu o spatula.
Tapetam o tava cu hartie de copt. Punem spuma de albus intr-o seringa de patiserie si formam cercuri cat mai egale. Lasam distanta intre ele pentru ca mai cresc la copt.
Introducem tava in cuptorul preincazit la foc foarte mic, pentru cca o ora si un sfert. Eu le-am lasat sa se raceasca in cuptor jumatate de ora, apoi le-am scos si le-am asezat pe platou.
Decor:
Amestecam ciocolata rupta bucatele cu 3 linguri de frisca si o punem pe foc pana se topeste (fara sa fiarba) Dupa ce se raceste o amestecam cu restul de frisca batuta.
Ornam fiecare bezea cu frisca si fructe.
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii