Este prima data cand le prepar. Rezultatul: o prajitura crocanta la suprafata, pufoasa si gumata in interior ... un deliciu! De-acum stiu ce-am sa fac cu albusurile ramase:)
Bezea:
Punem albusurile intr-un vas incapator, adaugam un praf de sare si le batem pana obtinem o spuma tare. Adaugam in 5-6 reprize zaharul si mixam bine pana acesta se topeste. Adaugam otetul si la sfarsit amidonul pe care il incorporam usor cu o spatula.
Tapetam o tava cu hartie de copt. Punem spuma de albus intr-o seringa de patiserie si formam cercuri cat mai egale. Lasam distanta intre ele pentru ca mai cresc la copt.
Introducem tava in cuptorul preincazit la foc foarte mic, pentru cca o ora si un sfert. Eu le-am lasat sa se raceasca in cuptor jumatate de ora, apoi le-am scos si le-am asezat pe platou.
Decor:
Amestecam ciocolata rupta bucatele cu 3 linguri de frisca si o punem pe foc pana se topeste (fara sa fiarba) Dupa ce se raceste o amestecam cu restul de frisca batuta.
Ornam fiecare bezea cu frisca si fructe.
Am vrut sa ma joc putin cu sandvismakerul. A iesit ceva abur, dar n-am patit nimic pana la urma :D
Sandvisuri cu cremwusti de pui facute la sandvismakerInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii