- Amestecăm întâi ingredientele uscate: făina, praful de copt, zahărul, bicarbonatul și le trecem prin sită, pentru o textură mai fină;
- Separăm albusurule de gălbenușuri;
- Batem gălbenușurile cu sarea, iar albușurile spumă;
- Adăugăm peste gălbenușuri laptele și uleiul, și omogenizăm, apoi începem să îngroșam compoziția cu ingredientele uscate, amestecate anterior;
- După ce le încorporăm, adăugăm spuma de albușuri și amestecăm ușor cu o spatulă, de jos în sus, până avem o compoziție omogenă;
- Încingem o tigaie teflonată și o ungem cu ulei, după care luăm suprusul cu un șervețel;
- Folosind polonicul, turnăm în tigaie o cantitate mică de aluat, pentru că își va mari volumul, și lăsăm să se coacă, fără a le atinge;
- Când începe să facă primele bule de aer, este timpul să întoarcem clătita;
- Facem un mini tort din clătite, lipite cu miere;
- Decorăm cu fructe, după bunul plac.
Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfectFursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si deliciosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Comentarii