Mingiute Jucause

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Mingiute Jucause

Ingrediente

  • 500 grame branzica dulce
  • 6 linguri zahar pudra
  • coaja de la o lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 300 ml lapte
  • 4 linguri de gris
  • stafide
  • 400 grame nuca macinata (eu am folosit nuca de cocos)
  • optional migdale macinate (am inlocuit cu fulgi de cioco)

Mod de preparare

Mai intai si mai intai se pregateste un gris cu lapte mai vartos, in care adaugam bineinteles zaharul si coaja de portocale. Se lasa sa se raceasca.

Separat, intr un vas se amesteca branza cu stafidele, iar la final grisul racit. Pasta obtinuta trebuie sa fie consistenta. Se formeaza bilute potrivite si "se tavalesc" prin nuca pisata.

Se dau la rece pentru aproximativ o ora si apoi se pot manca.

Este un desert delicios si sanatos pentru cei mici, dar si pentru cei mari.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa