Mille - Feuille

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 250g aluat pentru foietaj
  • - 3 linguri gem de zmeura
  • - 150 ml frisca lichida
  • creme patissiere:
  • - 2 oua
  • - 60g zahar vanilat
  • - 30g faina
  • - 300ml lapte
  • glazura:
  • - 125g zahar pudra
  • - 2 linguri apa calduta

Mod de preparare

Creme patissiere:

Puneti zaharul vanilat, ouale si faina intr-un castron peste care adaugati 3-4 linguri de lapte si amestecati bine pana se formeaza o crema omogena. Puneti laptele la incalzit intr-o cratita dar nu il lasati sa fiarba. Turnati laptele peste oua si amestecati energetic cu telul. Se spala cratita apoi puneti compozitia la foc mic amestecand continuu pentru 15-20 minute sau pana se ingroasa crema.

Se pune crema intr-un castron si se acopera cu folie alimentara de plastic pentru a preveni formarea unei coji la suprafata.

Presarati putina faina pe o suprafata neteda si apoi intindeti aluatul subtire (cam 1mm), apoi taiati aluatul in 3 fasii de 10X30cm, intepati cu o furculita din loc in loc si se pun la cuptor la 220 °c /425°c/gaz 7 intr-o tava cu hartie de copt pentru 10-15 minute sau pana aluatul capata o culoare aurie.

Cand sunt gata se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca. Preparati glazura, puneti zaharul si 2 linguri de apa intr-un castron si amestecati bine, intinteti glazura peste una dintre fasii si lasati deoparte. Luati o a doua fasie de aluat si intindeti gemul de zmeura si apoi frisca mixata.

Asezati a treia fasie de aluat peste cea cu frisca si intindeti crema de patiserie. Deasupra asezati fasia cu glazura. Se taie in bucati si se pune la frigider pana sunt gata de servit.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura cu Nuca
2
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
3
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Prajitura cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.