Mezes cu crema de gris

Postat pe: 12-10-2016
(0)

Ingrediente

Foi:
500 gr de faina,
150 gr de miere de albine,
150 gr de zahar,
50 gr de untura,
50 ml lapte, un ou,
1 lingurita bicarbonat sau amoniac,
sare.
Crema:
1 l lapte,
250 gr unt,
150 gr gris,
200 gr zahar ,
coaja rasa si zeama de la o lamaie mare,
2 pliculete de zahar vanilat,
1 lingurita ness,
1 ceasca nuca macinata.

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Timp gatire

GĂTIRE

55min
Numar portii

PORȚII

20 portii

Pui intr-un vas laptele, mierea, zaharul , untura, oul si bicarbonatul.Bati bine cu telul la bain-marie pana isi dubleaza volumul. Iei vasul de pe foc si incorporezi toata faina odata, amestecand cu o lingura de lemn .

Lasi sa se raceasca si framanti cu mana. Imparti aluatul in cinci bucati si intinzi pe rand foi de dimensiunea tavii.Le coci pe fundul tavii presarate cu faina cca 10 minute. Desprinzi cu cutitul foile si le lasi sa se raceasca.
Pentru crema, pui la fiert laptele , cu grisul si coaja de la lamaie. Lasi sa se raceasca dupa care incorporezi zeam de la lamaie, untul si zaharul vanilat si 200 gr zahar. O imparti in doua. O parte o lasi alba, iar in cealalta pui nessul dizolvat cu o picatura de apa.
Asezi o foaie , ungi cu un strat de crema alba , pui alta foaie , ungi cu crema cu ness si tot asa pana cand termini foile. Deasupra intinzi un strat de crema alba in care ai incorporat nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Mezes cu crema de gris" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Mezes cu crema de gris