Mere in Aluat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mere in Aluat

Ingrediente

  • 1 kg mere (merele sa fie potrivite)
  • 3 oua
  • 250 g unt
  • Faina cat cuprinde (cam300 g)
  • Gem de caise (sau oricare)
  • Mirodenii (esenta de vanilie, zahar vanilat, scortisoara)

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si se scobesc in interior. In interior se umplu cu cate o lingurita de gem (sau mai mult dupa preferinta) si se pudreaza cu scortisoara.

Separat se face un aluat din oua, faina, unt, 1 plic zahar vanilat si esenta de vanilie. Se framanta bine, ca la placinte si se intinde o foaie subtire din tot aluatul. Urmatorul pas este taierea in fasii a acestuia cam de 2-3 cm si invelirea merelor cu acestea (inclusiv pe fund, pt a nu curge gemul la coacere).

Se unge o tava cu unt si se aseaza merele. Acestea se lasa la cuptor aproximativ o ora la foc mic la inceput, iar pe urma la foc potrivit.

Cum le scoatem de la cuptor, le ornam cu zahar topit (fasii subtiri) si le pudram cu zahar pudra.

Se servesc reci, cu putin gem langa.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa