Drojdia se amesteca cu 2-3 linguri de lapte caldut si cu 1 lingura de zahar. Intr-un castron se cerne 500 g de faina si in mijlocul ei se formeaza o adincitura in care se toarna amestecul de drojdie si se asteapta 15 minute sa-si faca efectul. Se amesteca totul cu 80 g unt, 200ml lapte caldut, 50 zahar, 1 ou si se framinta un aluat care se dezlipeste de pe miini, se lasa o jumatate de ora sa creasca.
Cuptorul se incinge la 180 de grade.
Separat, 150g de unt se amesteca cu restul de faina, ce restul de zahar si cu nucile si bineinteles cu arome cine prefera. Aluatul se intine pe blatul de lucru, pe deasupra se unge cu amestecul de nuci si se ruleaza. Se taie rondele de circa 3 cm si fiecare se aseaza in hirtiute in forma de muffins. Se lasa sa se odihneasca. Se ung cu galbenus de ou batut cu smintina. Se lasa in cuptor aproximativ 30 de minute. Se pudreaza cu zahar.
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaMi-a fost dor de clasicul chec vanilat si avand niste ornamente de ciocolata, m-am gandit sa-l fac sa rontaie putin cand il...
Chec cu aroma de vanilie si ornamente de ciocolataSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii