Drojdia se amesteca cu 2-3 linguri de lapte caldut si cu 1 lingura de zahar. Intr-un castron se cerne 500 g de faina si in mijlocul ei se formeaza o adincitura in care se toarna amestecul de drojdie si se asteapta 15 minute sa-si faca efectul. Se amesteca totul cu 80 g unt, 200ml lapte caldut, 50 zahar, 1 ou si se framinta un aluat care se dezlipeste de pe miini, se lasa o jumatate de ora sa creasca.
Cuptorul se incinge la 180 de grade.
Separat, 150g de unt se amesteca cu restul de faina, ce restul de zahar si cu nucile si bineinteles cu arome cine prefera. Aluatul se intine pe blatul de lucru, pe deasupra se unge cu amestecul de nuci si se ruleaza. Se taie rondele de circa 3 cm si fiecare se aseaza in hirtiute in forma de muffins. Se lasa sa se odihneasca. Se ung cu galbenus de ou batut cu smintina. Se lasa in cuptor aproximativ 30 de minute. Se pudreaza cu zahar.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii