Melcisori cu Nuca

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600g faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 225 ml lapte caldut
  • 150g zahar
  • 250g unt
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 250g alune crocant
  • 1oog nuci macinate
  • 1 lingura smintina
  • forma de muffins cu hirtiutele de rigoare

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu 2-3 linguri de lapte caldut si cu 1 lingura de zahar. Intr-un castron se cerne 500 g de faina si in mijlocul ei se formeaza o adincitura in care se toarna amestecul de drojdie si se asteapta 15 minute sa-si faca efectul. Se amesteca totul cu 80 g unt, 200ml lapte caldut, 50 zahar, 1 ou si se framinta un aluat care se dezlipeste de pe miini, se lasa o jumatate de ora sa creasca.

Cuptorul se incinge la 180 de grade.

Separat, 150g de unt se amesteca cu restul de faina, ce restul de zahar si cu nucile si bineinteles cu arome cine prefera. Aluatul se intine pe blatul de lucru, pe deasupra se unge cu amestecul de nuci si se ruleaza. Se taie rondele de circa 3 cm si fiecare se aseaza in hirtiute in forma de muffins. Se lasa sa se odihneasca. Se ung cu galbenus de ou batut cu smintina. Se lasa in cuptor aproximativ 30 de minute. Se pudreaza cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici