Melcisori cu nuca

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Melcisori cu nuca

Ingrediente

  • Aluat
  • - 370 gr faina
  • - 230 ml lapte
  • - 50 gr unt
  • - 50 ml ulei
  • - 2 linguri de zahar
  • - 1 galbenusuri
  • - praf de sare
  • - 7 gr drojdie
  • Umplutura:
  • - 300 gr nuca
  • - 3 linguri zahar pudra
  • - 1 galbenus de ou
  • - 2 linguri lapte
  • Extra
  • - 1 ou

Mod de preparare

Aluatul
Laptele il incalzim putin si dizolvam in el drojdia impreuna cu zaharul si lasam deoparte 10 minute.
Inr-un castron mai mare, punem faina (eu am cernut-o ). In mijlocul ei, facem o adancitura si punem untul la temperatura camerei, taiat cubulete, uleiul, galbenusul batut usor cu furculita , praful de sare si laptele cu drojdia.
Framantam aluatul pana cand avem un aluat elastic care se desprinde de maini.
In functie de faina (temperatura si umiditate ) si de marimea oului, s-ar putea sa mai trebuiasca 50 gr faina sau putin lichid. Este bine cand facem un aluat dospit sa avem ingredientele la aceeasi temperatura, sa fie tinute ceva timp in aceeasi incapere .
Cand aluatul se desprinde de maini, atunci il punem in castron, Il acoperim cu o folie alimentara si cu un prosop si il lasam la loc caldut pana isi dubleaza volumul (aprox 40-60min).
Umplutura
Albusul de oua il batem cu zaharul si adaugam laptele si apoi nuca macinata. Omogenizam bine si lasam deoparte .

Intindem aluatul intr-un dreptunghi subtire, cat de subtire puteti.
Peste el adaugam nuca si o intindem uniform pe toata suprafata aluatului.
Rulam aluatul astfel incat sa formama un sul.
Cu un cutit care taie foarte bine, taiem rondele cam de 1 cm grosime si le asezam pe tava cu umplutura in sus, bucata langa bucata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromat
Bucataras.RO

Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromat

Cozonacul fără frământare sau cu frământare redusă este o bunătate cu un aluat pufos și umplutură...

Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromat
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti