Aluatul
Laptele il incalzim putin si dizolvam in el drojdia impreuna cu zaharul si lasam deoparte 10 minute.
Inr-un castron mai mare, punem faina (eu am cernut-o ). In mijlocul ei, facem o adancitura si punem untul la temperatura camerei, taiat cubulete, uleiul, galbenusul batut usor cu furculita , praful de sare si laptele cu drojdia.
Framantam aluatul pana cand avem un aluat elastic care se desprinde de maini.
In functie de faina (temperatura si umiditate ) si de marimea oului, s-ar putea sa mai trebuiasca 50 gr faina sau putin lichid. Este bine cand facem un aluat dospit sa avem ingredientele la aceeasi temperatura, sa fie tinute ceva timp in aceeasi incapere .
Cand aluatul se desprinde de maini, atunci il punem in castron, Il acoperim cu o folie alimentara si cu un prosop si il lasam la loc caldut pana isi dubleaza volumul (aprox 40-60min).
Umplutura
Albusul de oua il batem cu zaharul si adaugam laptele si apoi nuca macinata. Omogenizam bine si lasam deoparte .
Intindem aluatul intr-un dreptunghi subtire, cat de subtire puteti.
Peste el adaugam nuca si o intindem uniform pe toata suprafata aluatului.
Rulam aluatul astfel incat sa formama un sul.
Cu un cutit care taie foarte bine, taiem rondele cam de 1 cm grosime si le asezam pe tava cu umplutura in sus, bucata langa bucata.
Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoaraUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniIncearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Comentarii