Melcisori cu Afine si Mascarpone

Complexitate
redusa
Melcisori cu Afine si Mascarpone

Ingrediente

  • Aluat:
  • -500 g faina
  • -250 ml lapte caldut
  • -6 linguri pline cu miere
  • -25 g unt
  • -50 g drojdie proaspata sau 1 plic drojdie uscata 11 g
  • -2 linguri apa calduta pentru drojdie
  • -1 lingurita zahar
  • -1 lingurita rasa sare
  • Crema:
  • -125 g mascarpone
  • -3- 4 linguri zahar pudra
  • -esenta de migdale
  • -300 g afine
  • Pentru uns si ornat:
  • -1 ou
  • -1 lingura cu smantana sau iaurt
  • -1/2 cana cu zahar pudra
  • -1 lingura smantana groasa
  • -afine pentru decor

Mod de preparare

Pregatiti o maia din drojdie, zahar, apa calduta si lasati-o la crescut 15 min.

Separat, amestecati sarea, mierea si untul in laptele caldut, pana se topesc.

Turnati peste faina cernuta compozitia cu laptele caldut si maiaua crescuta, apoi framantati pana ce aluatul se desprinde de pe vas si mana.

Transferati pe masa de lucru si continuati framantatul cel putin inca 10 min, adaugand foarte putina faina sau lapte, dupa cum cere aluatul.

Lasati-l la crescut sub forma de minge, intr-un bol acoperit, circa 1- 1 1/2 ora.

Intindeti o foaie de aluat, nu prea subtire, de forma dreptunghiulara, ungeti-o cu crema obtinuta din mascarpone frecat cu zahar si esenta de migdale si presarati afinele.

Rulati sub forma de sul, taiati segmente potrivite ca lungime si asezati-le in picioare, distantate, intr-o tava de tort ( 28 cm) cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt.

Lasati la crescut 20- 30 min.

Ungeti cu un amestec obtinut din ou usor batut si 1 lingura de smantana ( iaurt).

Dati la cuptorul preancalzit, pentru 20- 25 min, la 170 grade sau pana ce este copt si frumos rumenit.

Scoateti din tava, glazurati cat este cald cu amestecul obtinut din zaharul pudra frecat cu 1 lingura de smantana groasa, ornati cu afine si lasati la racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa