Pregatiti o maia din drojdie, zahar, apa calduta si lasati-o la crescut 15 min.
Separat, amestecati sarea, mierea si untul in laptele caldut, pana se topesc.
Turnati peste faina cernuta compozitia cu laptele caldut si maiaua crescuta, apoi framantati pana ce aluatul se desprinde de pe vas si mana.
Transferati pe masa de lucru si continuati framantatul cel putin inca 10 min, adaugand foarte putina faina sau lapte, dupa cum cere aluatul.
Lasati-l la crescut sub forma de minge, intr-un bol acoperit, circa 1- 1 1/2 ora.
Intindeti o foaie de aluat, nu prea subtire, de forma dreptunghiulara, ungeti-o cu crema obtinuta din mascarpone frecat cu zahar si esenta de migdale si presarati afinele.
Rulati sub forma de sul, taiati segmente potrivite ca lungime si asezati-le in picioare, distantate, intr-o tava de tort ( 28 cm) cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt.
Lasati la crescut 20- 30 min.
Ungeti cu un amestec obtinut din ou usor batut si 1 lingura de smantana ( iaurt).
Dati la cuptorul preancalzit, pentru 20- 25 min, la 170 grade sau pana ce este copt si frumos rumenit.
Scoateti din tava, glazurati cat este cald cu amestecul obtinut din zaharul pudra frecat cu 1 lingura de smantana groasa, ornati cu afine si lasati la racit.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii