Melci cu Nuca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Melci cu Nuca

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1/2 lgt sare
  • 2 oua
  • 2 lg zahar
  • 50 g drojdie
  • 50 ml ulei
  • lapte cat cuprinde
  • 100 g unt
  • 300 g nuca macinata
  • zahar dupa gust
  • 2 lg scortisoara
  • 1 ou pt uns
  • 1-2 lg lapte

Mod de preparare

Intr-un bol se cerne faina. Se amesteca cu sarea si zaharul.
Separat se pune intr-o craticioara 100 ml lapte caldut si se amesteca cu putin zahar si faina, apoi se zdrobeste drojdia. Se amesteca putin si se lasa la dospit. Se toarna peste faina, se adauga oule batute si uleiul. Laptele sa fie la indemana, usor incalzit. Se amesteca toate la un loc si in functie de cat este cazul se adauga putin cate putin laptele pana se obtine un aluat bun de framantat. Se framanta aluatul pe masa de lucru pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Se imparte in doua. Se ia o bucata si se intinde pe masa de lucru in forma dreptunghiulara cu o grosime de cca 0. 5 cm. Se unge cu untul lasat la temperatura camerei. Se presara deasupra nuca macinata, apoi zahar si la sfarsit scortisoara. Se ruleaza strans pe lungime apoi se taie rondele de cca 5 cm. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pastrand putina distanta intre ele si se lasa sa creasca o jumatate de ora.
Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 40-45 de minute. Inainte cu aproximativ 10 minute, se scot si se ung cu oul batut cu lapte. Cand s-au rumenit frumos deasupra, se scot si se lasa sa se raceasca.
La fel se procedeaza si cu restul aluatului.
Din aceasta cantitate mi-au iesit 26 de bucati.
Se servesc atat calde cat si reci.
Se poate injumatati cantitatea.
Nuca si zaharul se poate pune mai multa sau mai putina in functie de gusturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia