Mancare de prune

Portii
3
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Mancare de prune

Ingrediente

  • 1/2 kg prune uscate
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 3-4 cani de apa
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Am pus prunele in apa, cateva ore. Intr-o craticioara, am caramelizat 4-5 linguri de zahar, impreuna cu 2 linguri de ulei.
Luam cratita de pe foc si adaugam apa, putin cate putin, amestecand in continuu.
Punem din nou cratita pe foc.
Cand da in clocot, adaugam prunele si lasam sa fiarba 30 de minute.
Amestecam amidonul cu 2 linguri de apa, apoi il adaugam peste prune. Adaugam si zaharul vanilat.
Daca dorim mancarea mai dulce, mai adaugam zahar. Mai lasam sa fiarba 15-20 minute, apoi servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Cappuccino
2
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Pasta de ardei iute cu ardei kapia si rosii
Bucataras.RO

Pasta de ardei iute cu ardei kapia si rosii

Exista multe variante pentru obtinerea acestei paste. Se poate prepara si cu gogosar in loc de ardei Kapia, sau, se pot...

Pasta de ardei iute cu ardei kapia si rosii
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia