Faina de orez se amesteca cu o parte de lapte rece, asa incat sa nu se formeze cocoloase. Se adauga laptele putin cate putin si se amesteca cu un tel, pana se dizolva bine. Se dizolva bine fara probleme.
Restul de lapte se pune pe foc iar cand incepe sa fiarba, se adauga laptele in care am dizolvat faina de orez.
Se amesteca continuu, la foc potrivit catre mic, pana incepe sa se ingroase. Se adauga zaharul si miezul unei pastai de vanilie. Gustati si daca va place cat este dulce, nu puneti toata cantitatea de zahar. Amestecati mereu, pana devine ca o budinca. Se pune apa de flori de portocal catre sfarsi. Cand este gata, se pune in formele in care vrem sa servim.
Sosul de capsuni (alte fructe): se caramelizeaza cele 60 g zahar cu 250 g. capsuni taiate in bucatele nu foarte mari, si se lasa pana se topeste zaharul. La adaugarea capsunilor zaharul caramelizat se intareste dar de la apa din capsuni se va topi. Se adauga si restul de capsuni, se mai amesteca putin astfel incat a doua tura de capsuni sa nu se mai descompuna. Se serveste cu budinca.
Este un desert oriental ... mai precis.. Orientul Mijlociu, o budinca de lapte facuta cu faina de orez (sau in schimb amidon de porumb) , aromatizata cu apa de flori de portocal.
In reteta clasica, se serveste cu fistic maruntit deasupra. Exista si alte variante, cu fructe proaspete sau dulceata.
Este un desert simplu de facut, racoros, ideal pentru cine are probleme de celiachie.
Varianta cu fructe proaspete: se taie fructa care ne place bucatele, se pune in cupele in care vom servim, deasupra se toarna budinca, se decoreaza cu bucatele de fructe ramase.
Varianta cu dulceata si fructe uscate: se pune in cupe dulceata, deasupra budinca, apoi ornam cu fructa uscata. Exemplu: daca am pus dulceata de caise, deasupra ornam cu caise uscate/deshidratate.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaAm vazut aceasta prajitura la cateva fete pe Bucataras si am si pregatit-o. Pot sa va spun ca este nemaipomenita. O prajitura...
Prajitura frageda cu mere, de postMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii