Mahalabieh (Budinca Orientala cu Faina de Orez)

Complexitate
redusa
Mahalabieh (Budinca Orientala cu Faina de Orez)

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 70 g faina de orez sau amidon de porumb
  • 100 g zahar sau dupa gust
  • 2 linguri apa de flori de portocal
  • 60 g zahar
  • 500 g capsuni sau alte fructe
  • miezul unei pastai de vanilie

Mod de preparare

Faina de orez se amesteca cu o parte de lapte rece, asa incat sa nu se formeze cocoloase. Se adauga laptele putin cate putin si se amesteca cu un tel, pana se dizolva bine. Se dizolva bine fara probleme.
Restul de lapte se pune pe foc iar cand incepe sa fiarba, se adauga laptele in care am dizolvat faina de orez.

Se amesteca continuu, la foc potrivit catre mic, pana incepe sa se ingroase. Se adauga zaharul si miezul unei pastai de vanilie. Gustati si daca va place cat este dulce, nu puneti toata cantitatea de zahar. Amestecati mereu, pana devine ca o budinca. Se pune apa de flori de portocal catre sfarsi. Cand este gata, se pune in formele in care vrem sa servim.

Sosul de capsuni (alte fructe): se caramelizeaza cele 60 g zahar cu 250 g. capsuni taiate in bucatele nu foarte mari, si se lasa pana se topeste zaharul. La adaugarea capsunilor zaharul caramelizat se intareste dar de la apa din capsuni se va topi. Se adauga si restul de capsuni, se mai amesteca putin astfel incat a doua tura de capsuni sa nu se mai descompuna. Se serveste cu budinca.
Este un desert oriental ... mai precis.. Orientul Mijlociu, o budinca de lapte facuta cu faina de orez (sau in schimb amidon de porumb) , aromatizata cu apa de flori de portocal.
In reteta clasica, se serveste cu fistic maruntit deasupra. Exista si alte variante, cu fructe proaspete sau dulceata.

Este un desert simplu de facut, racoros, ideal pentru cine are probleme de celiachie.
Varianta cu fructe proaspete: se taie fructa care ne place bucatele, se pune in cupele in care vom servim, deasupra se toarna budinca, se decoreaza cu bucatele de fructe ramase.

Varianta cu dulceata si fructe uscate: se pune in cupe dulceata, deasupra budinca, apoi ornam cu fructa uscata. Exemplu: daca am pus dulceata de caise, deasupra ornam cu caise uscate/deshidratate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Inghetata cu Branza si Capsuni
2
Dulciuri

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
3
Dulciuri

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Placinta cu iaurt
5
Dulciuri

Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt
Parteneri
Pasta al limone
Bucataras.RO

Pasta al limone

Pasta al limone
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!