Mahalabieh (Budinca Orientala cu Faina de Orez)

Complexitate
redusa
Mahalabieh (Budinca Orientala cu Faina de Orez)

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 70 g faina de orez sau amidon de porumb
  • 100 g zahar sau dupa gust
  • 2 linguri apa de flori de portocal
  • 60 g zahar
  • 500 g capsuni sau alte fructe
  • miezul unei pastai de vanilie

Mod de preparare

Faina de orez se amesteca cu o parte de lapte rece, asa incat sa nu se formeze cocoloase. Se adauga laptele putin cate putin si se amesteca cu un tel, pana se dizolva bine. Se dizolva bine fara probleme.
Restul de lapte se pune pe foc iar cand incepe sa fiarba, se adauga laptele in care am dizolvat faina de orez.

Se amesteca continuu, la foc potrivit catre mic, pana incepe sa se ingroase. Se adauga zaharul si miezul unei pastai de vanilie. Gustati si daca va place cat este dulce, nu puneti toata cantitatea de zahar. Amestecati mereu, pana devine ca o budinca. Se pune apa de flori de portocal catre sfarsi. Cand este gata, se pune in formele in care vrem sa servim.

Sosul de capsuni (alte fructe): se caramelizeaza cele 60 g zahar cu 250 g. capsuni taiate in bucatele nu foarte mari, si se lasa pana se topeste zaharul. La adaugarea capsunilor zaharul caramelizat se intareste dar de la apa din capsuni se va topi. Se adauga si restul de capsuni, se mai amesteca putin astfel incat a doua tura de capsuni sa nu se mai descompuna. Se serveste cu budinca.
Este un desert oriental ... mai precis.. Orientul Mijlociu, o budinca de lapte facuta cu faina de orez (sau in schimb amidon de porumb) , aromatizata cu apa de flori de portocal.
In reteta clasica, se serveste cu fistic maruntit deasupra. Exista si alte variante, cu fructe proaspete sau dulceata.

Este un desert simplu de facut, racoros, ideal pentru cine are probleme de celiachie.
Varianta cu fructe proaspete: se taie fructa care ne place bucatele, se pune in cupele in care vom servim, deasupra se toarna budinca, se decoreaza cu bucatele de fructe ramase.

Varianta cu dulceata si fructe uscate: se pune in cupe dulceata, deasupra budinca, apoi ornam cu fructa uscata. Exemplu: daca am pus dulceata de caise, deasupra ornam cu caise uscate/deshidratate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Chec cu ciocolata
2
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Ciorba de perisoare din piept de pui
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de perisoare din piept de pui

Ciorba de perisoare din piept de pui
Parteneri
Desert prajitura cu capsuni
Culinar.RO

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa