Mahalabieh (Budinca Orientala cu Faina de Orez)

Complexitate
redusa
Mahalabieh (Budinca Orientala cu Faina de Orez)

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 70 g faina de orez sau amidon de porumb
  • 100 g zahar sau dupa gust
  • 2 linguri apa de flori de portocal
  • 60 g zahar
  • 500 g capsuni sau alte fructe
  • miezul unei pastai de vanilie

Mod de preparare

Faina de orez se amesteca cu o parte de lapte rece, asa incat sa nu se formeze cocoloase. Se adauga laptele putin cate putin si se amesteca cu un tel, pana se dizolva bine. Se dizolva bine fara probleme.
Restul de lapte se pune pe foc iar cand incepe sa fiarba, se adauga laptele in care am dizolvat faina de orez.

Se amesteca continuu, la foc potrivit catre mic, pana incepe sa se ingroase. Se adauga zaharul si miezul unei pastai de vanilie. Gustati si daca va place cat este dulce, nu puneti toata cantitatea de zahar. Amestecati mereu, pana devine ca o budinca. Se pune apa de flori de portocal catre sfarsi. Cand este gata, se pune in formele in care vrem sa servim.

Sosul de capsuni (alte fructe): se caramelizeaza cele 60 g zahar cu 250 g. capsuni taiate in bucatele nu foarte mari, si se lasa pana se topeste zaharul. La adaugarea capsunilor zaharul caramelizat se intareste dar de la apa din capsuni se va topi. Se adauga si restul de capsuni, se mai amesteca putin astfel incat a doua tura de capsuni sa nu se mai descompuna. Se serveste cu budinca.
Este un desert oriental ... mai precis.. Orientul Mijlociu, o budinca de lapte facuta cu faina de orez (sau in schimb amidon de porumb) , aromatizata cu apa de flori de portocal.
In reteta clasica, se serveste cu fistic maruntit deasupra. Exista si alte variante, cu fructe proaspete sau dulceata.

Este un desert simplu de facut, racoros, ideal pentru cine are probleme de celiachie.
Varianta cu fructe proaspete: se taie fructa care ne place bucatele, se pune in cupele in care vom servim, deasupra se toarna budinca, se decoreaza cu bucatele de fructe ramase.

Varianta cu dulceata si fructe uscate: se pune in cupe dulceata, deasupra budinca, apoi ornam cu fructa uscata. Exemplu: daca am pus dulceata de caise, deasupra ornam cu caise uscate/deshidratate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Nectar de caise

Nectar de caise

Nectar de caise
Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca
1
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Lasagne
2
Paste

Lasagne

Lasagne
Lapte de Pasare
3
Dulciuri

Lapte de Pasare

Lapte de Pasare
Gogosi a la Sidy
4
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Piscot cu Visine
5
Dulciuri

Piscot cu Visine

Piscot cu Visine
Parteneri
Ciorba de perisoare
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare e una din ciorbele mult apreciate in familia noastra, de la cel mai mic, pana la cel mai mare. Si e numai...

Ciorba de perisoare
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Culinar.RO

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Tarta rustica cu cirese
Gustos.RO

Tarta rustica cu cirese

Tarta rustica cu cirese