Madeira Cake (Blat de Tort Madeira)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Madeira Cake (Blat de Tort Madeira)

Ingrediente

  • 400 g unt
  • 400 g zahar
  • 8 oua
  • 395 g faina
  • 1/2 bicarbonat alimentar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri lapte (eu am pus doar una de lapte si una de esenta de vanilie)
  • Timp de coacere:
  • 1 ora si 40 minute la temperatura de 315 F sau 160C sau 2-3 ptr gaz

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 315 F (160C, 2-3 gaz). Se unge o forma de copt cu ulei apoi se tapeteaza cu hartie de copt (se decupeaza forma fundului se aseaza in tava, apoi se taie fasii din hartie de latimea peretilor tavii si se lipesc pe marginile ei). Se trece la pregatirea blatului.

Se bate untul spuma cu zaharul, apoi se adauga unul cate unul ouale prevazute in reteta (se bate bine cu mixerul dupa fiecare ou... crema va avea aspect de crema branzita... nu va speriati). Se transfera intr-un vas mai mare (numai in cazul in care este nevoie de asta) se adauga faina cernuta de doua ori si care a fost, in prealabil, amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. La urma se adauga laptele si esenta (daca folositi esenta). Amestecul va fi gros si dens, nu va curge usor, se va pune in tava de copt si se coace dupa indicatile date. Temperatura de coacere si cantitatile variaza in functie de marimea tavii.

Se poate pastra in cutie ermetic inchisa 2 saptamani la frigider sau se poate congela si pastra pana la 2 luni la congelator. Dupa decongelare este super moale si pufos blatul. Se preteaza perfect la torturile de nunta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.