Madeira Cake (Blat de Tort Madeira)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Madeira Cake (Blat de Tort Madeira)

Ingrediente

  • 400 g unt
  • 400 g zahar
  • 8 oua
  • 395 g faina
  • 1/2 bicarbonat alimentar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri lapte (eu am pus doar una de lapte si una de esenta de vanilie)
  • Timp de coacere:
  • 1 ora si 40 minute la temperatura de 315 F sau 160C sau 2-3 ptr gaz

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 315 F (160C, 2-3 gaz). Se unge o forma de copt cu ulei apoi se tapeteaza cu hartie de copt (se decupeaza forma fundului se aseaza in tava, apoi se taie fasii din hartie de latimea peretilor tavii si se lipesc pe marginile ei). Se trece la pregatirea blatului.

Se bate untul spuma cu zaharul, apoi se adauga unul cate unul ouale prevazute in reteta (se bate bine cu mixerul dupa fiecare ou... crema va avea aspect de crema branzita... nu va speriati). Se transfera intr-un vas mai mare (numai in cazul in care este nevoie de asta) se adauga faina cernuta de doua ori si care a fost, in prealabil, amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. La urma se adauga laptele si esenta (daca folositi esenta). Amestecul va fi gros si dens, nu va curge usor, se va pune in tava de copt si se coace dupa indicatile date. Temperatura de coacere si cantitatile variaza in functie de marimea tavii.

Se poate pastra in cutie ermetic inchisa 2 saptamani la frigider sau se poate congela si pastra pana la 2 luni la congelator. Dupa decongelare este super moale si pufos blatul. Se preteaza perfect la torturile de nunta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia